Hlavní obsah
Javorový sirup
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 350 kJ |
| Bílkoviny | 0 g |
| Tuky | 0 g |
| Sacharidy | 80 g |
| Sůl | 0 g |
| SAFA | 0 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 78 g |
Javorový sirup se získává z mízy cukerného javoru, používá se především v Kanadě. Jedná se v podstatě o roztok sacharosy, oproti cukru má však nižší obsah energie a mírně vyšší obsah minerálních látek a dalších složek, tato množství však nejsou nijak významná. Výhodou jsou především senzorické vlastnosti javorového sirupu. Energetická a nutriční hodnota se výrazně neliší od běžného cukru, proto není vhodné javorový sirup konzumovat ve větším množství.
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama






