Hlavní obsah
Kroupy ječné (v suchém stavu)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 500 kJ |
Bílkoviny | 10 g |
Tuky | 1,8 g |
Sacharidy | 75 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 0,3 g |
Vláknina | 10 g |
Cukry | 0,8 g |
Kroupy jsou loupaná zrna různých obilovin, nejčastěji se využívají ječné kroupy. Jsou především zdrojem škrobu, malého množství bílkovin, některých vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Kroupy lze použít do pomazánek, salátů, polévek, pro přípravu dušených a zapékaných pokrmů i jako přílohu.
Náhrada potraviny
V přiměřeném množství můžete kroupy zařazovat do jídelníčku. Můžete je nahradit jinými obilovinami, například bulgurem, kuskusem, pohankou či rýží nebo těstovinami.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama