Hlavní obsah
Rýže parboiled (v suchém stavu)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 540 kJ |
| Bílkoviny | 7 g |
| Tuky | 0,8 g |
| Sacharidy | 82 g |
| Sůl | 0,01 g |
| SAFA | 0,4 g |
| Vláknina | 5 g |
| Cukry | 0,2 g |
Jedná se o speciálně upravenou loupanou rýži, ve které je zachován vyšší obsah vitaminů a minerálních látek, je proto vhodnější než ostatní druhy loupané rýže. Hlavní složkou rýže je škrob, dále obsahuje malé množství bílkovin a ostatních živin obsahuje jen malá množství. Rýži lze do jídelníčku v přiměřeném množství zařadit.
Náhrada potraviny
Tento druh rýže je vhodný zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku, ještě vhodnější je rýže natural, která má nižší glykemický index. Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama






