Hlavní obsah
Rýže parboiled (v suchém stavu)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 540 kJ |
| Bílkoviny | 7 g |
| Tuky | 0,8 g |
| Sacharidy | 82 g |
| Sůl | 0,01 g |
| SAFA | 0,4 g |
| Vláknina | 5 g |
| Cukry | 0,2 g |
Jedná se o speciálně upravenou loupanou rýži, ve které je zachován vyšší obsah vitaminů a minerálních látek, je proto vhodnější než ostatní druhy loupané rýže. Hlavní složkou rýže je škrob, dále obsahuje malé množství bílkovin a ostatních živin obsahuje jen malá množství. Rýži lze do jídelníčku v přiměřeném množství zařadit.
Náhrada potraviny
Tento druh rýže je vhodný zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku, ještě vhodnější je rýže natural, která má nižší glykemický index. Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






