Hlavní obsah
Špenát dušený (bez tuku, nezahuštěný, solený)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 100 kJ |
Bílkoviny | 2 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 2 g |
Sůl | 1 g |
SAFA | 0,1 g |
Vláknina | 2 g |
Cukry | 0,2 g |
Špenát má nízkou energetickou hodnotu a obsahuje řadu cenných látek, zejména vlákninu, vitamin C, karotenoidy, kyselinu listovou a draslík. Nevýhodou špenátu je obsah negativně působící kyseliny šťavelové, proto se doporučuje přidat do špenátu malé množství mléka, které její negativní působení zmírňuje.
Náhrada potraviny
Špenát je vhodnou přílohou i při redukci hmotnosti, neměl by se však konzumovat denně ve velkých množstvích kvůli obsahu kyseliny šťavelové, která podporuje tvorbu ledvinových kamenů a zhoršuje vstřebávání minerálních látek, zejména vápníku.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama