Hlavní obsah
Bramborová kaše v prášku (v suchém stavu)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 460 kJ |
| Bílkoviny | 7,5 g |
| Tuky | 0,8 g |
| Sacharidy | 77 g |
| Sůl | 1,5 g |
| SAFA | 0,5 g |
| Vláknina | 5 g |
| Cukry | 1,5 g |
Instantní směs pro přípravu bramborové kaše většinou obsahuje sušené brambory a řadu přídatných látek, není proto nutričně příliš hodnotná. Nevýhodou je také vysoký glykemický index.
Náhrada potraviny
Vhodnější je připravit si bramborovu kaši doma z brambor, bude tak mít více prospěšných látek (vitaminů, vlákniny), žádné přídatné látky a nižší glykemický index. Pokud při přípravě použijete nízkotučné nebo polotučné mléko a nepřidáte máslo, bude tak mít i minimální obsah tuku. Ještě vhodnější jsou vařené brambory, které mají nižší glykemický index. Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






