Hlavní obsah
Kiri sýr z tvarohu a smetany
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 240 kJ |
Bílkoviny | 8,5 g |
Tuky | 28,5 g |
Sacharidy | 2,5 g |
Sůl | 1,5 g |
SAFA | 19 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 2,5 g |
Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr obsahuje menší množství bílkovin a velké množství tuku, proto ho nekonzumujte ve větším množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry s vyšším obsahem bílkovin. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama