Hlavní obsah

Kiri sýr z tvarohu a smetany

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 240 kJ
Bílkoviny8,5 g
Tuky28,5 g
Sacharidy2,5 g
Sůl1,5 g
SAFA19 g
Vláknina0 g
Cukry2,5 g

Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr obsahuje menší množství bílkovin a velké množství tuku, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry s vyšším obsahem bílkovin. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.