Hlavní obsah
Lučina Jarní pažitka
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 001 kJ |
Bílkoviny | 6,4 g |
Tuky | 22 g |
Sacharidy | 4,6 g |
Sůl | 0,8 g |
SAFA | 10 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 2,5 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Lučina je smetanový termizovaný sýr s poměrně vysokým obsahem tuku. Pokud si na pečivo namažete jen tenkou vrstvu, můžete tento sýr občas zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku, například cottage, ricotta, Lučina linie, Philadelphia light apod. Ideální je také připravit si pomazánku z tvarohu, zeleniny a případně nějakého méně tučného sýra.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama