Hlavní obsah
Sádlo vepřové škvařené
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 3 750 kJ |
| Bílkoviny | 0 g |
| Tuky | 99 g |
| Sacharidy | 0 g |
| Sůl | 0,01 g |
| SAFA | 40,59 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0 g |
Sádlo je bezvodý vepřový tuk. Je bohaté na nasycené mastné kyseliny, obsahuje jich však méně než máslo, obsahuje také méně cholesterolu. Díky nepřítomnosti vody se hodí i na smažení. Množství nasycených kyselin a zejména energetická hodnota jsou vysoké a není tedy příliš vhodné sádlo pravidelně konzumovat.
Náhrada potraviny
Na smažení je vhodnější použít olej, nejlépe řepkový nebo rafinovaný olivový olej.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama






