Hlavní obsah
Sádlo vepřové škvařené
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 3 750 kJ |
| Bílkoviny | 0 g |
| Tuky | 99 g |
| Sacharidy | 0 g |
| Sůl | 0,01 g |
| SAFA | 40,59 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0 g |
Sádlo je bezvodý vepřový tuk. Je bohaté na nasycené mastné kyseliny, obsahuje jich však méně než máslo, obsahuje také méně cholesterolu. Díky nepřítomnosti vody se hodí i na smažení. Množství nasycených kyselin a zejména energetická hodnota jsou vysoké a není tedy příliš vhodné sádlo pravidelně konzumovat.
Náhrada potraviny
Na smažení je vhodnější použít olej, nejlépe řepkový nebo rafinovaný olivový olej.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






