Hlavní obsah

Kukuřice mražená

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie460 kJ
Bílkoviny3,3 g
Tuky1,3 g
Sacharidy20 g
Sůl0,01 g
SAFA0,2 g
Vláknina2,2 g
Cukry3,5 g

Mražená zelenina, pokud je šetrně zpracována z kvalitních surovin, si zachovává většinu pozitiv zeleniny čerstvé. Jedná se tedy o zdroj vlákniny, vitaminů a dalších pozitivně působících látek. Kukuřice má oproti většině ostatních druhů zeleniny vyšší obsah bílkovin a zejména sacharidů. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. Mraženou kukuřici můžete občas zařadit do jídelníčku, má však vyšší energetickou hodnotu, nekonzumujte proto větší množství a započítejte ho do denního energetického příjmu.

Náhrada potraviny

Při redukci hmotnosti je vhodnější volit jiné druhy zeleniny, které mají nižší energetickou hodnotu.