Hlavní obsah

40 šatů na jedno rameno: Buďte sexy!

Foto: isifa

Je čas odhalit nejen nohyFoto: isifa

Reklama

Svůdné, sexy a ženské. Takové jsou asymetrické šaty na jedno rameno, o kterých bude dnešní článek. A důvod? Jejich originalita a nevšednost. Můžete je totiž obléci do práce, na ples, ale i na večírek, a vždy budete za hvězdu. Vyberte si z našich 40 tipů podle příležitosti.

Článek

Asymetrie ve světě módy vyvolává vždy trochu rozruch i úžas. Svou pozornost proto na ni soustředí nejen módní návrháři, ale i ženy, které chtějí být zajímavé a zároveň obdivované. Proto jsme se dnes zaměřili na jeden z nejženštějších kousků dámské garderoby – šaty na jedno rameno. A na výběr je nepřeberné množství střihů. Můžete si vybrat podle postavy šaty pouzdrové, s rozevlátou sukní do tvaru áčka, která zakryje širší boky, nebo maxi modely v antickém stylu.

Ale pozor! Důležitá je také volba správné podprsenky. Není vhodné, aby vám od ní vykukovalo ramínko, navíc odlišné barvy, nedej bože z průhledného silikonu. Aby vypadalo odhalené rameno sexy, musí prostě zůstat bez ramínka. Proto si pod takové šaty zakupte určitě push-up podpsenku korzetového typu bez ramínek nebo multifunkční s odnímatelnými ramínky. Další volbou může být i takzvaná samodržící neviditelná podprsenka.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Halens 1349 Kč, Asos 850 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1000 Kč, Asos 1350 KčFoto: archiv firem

V pastelech i výrazných barvách

Jarní, chvílemi spíše letní počasí vybízí k stále odvážnějším a odhalenějším outfitům. A pro ženu není jednodušší volby než si obléci krásné vzdušné šaty. Na výběr jsou trendy pastelové odstíny, na které jsme vás už upozornili například v článcích: Módní hit jara? Oblečení v barvě mátové zmrzliny! nebo Zkoukněte jarní outfity v trendy pastelových barvách!.

Pokud vám ale přijdou málo výrazné, zvolte si zářivější barvy či potisky, které vás příjemně oživí. In je červená, oranžová i královská modř, ovšem vedle nešlápnete ani s květinovými vzory a puntíky. Na dovolenou k moři se vám pak budou hodit zase proužky v námořnickém stylu.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Topshop 1150 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 2600 Kč, New Yorker 619 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: vše Asos 1600 Kč, 950 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Orsay 950 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1000 Kč, Zara 799 KčFoto: archiv firem

Na party a večírky

Pro večerní příležitost se hodí nejlépe univerzální černá barva. Také ji volí většina žen, a není to jen proto, že působí sofistikovaně a elegantně, ale hlavním důvodem je fakt, že opticky zeštíhluje. Z materiálů je pak nejvhodnější satén, šifon, ale i lehké hedvábí. Působí velice lehce, decentně, a navíc krásně kopírují vaši siluetu. A pokud byste toužily po větším odvazu, máme pro vás tip. Dejte šanci flitrům a třásním. Dodají vám šmrnc zejména při tanci, kdy se budou blyštět a pohupovat v rytmu vašich křivek.

Na flitry by si však měly dát pozor dámy, které mají nějaké to kilo navíc. V takovém případě se vyhněte šatům posetým blýskavým pozlátkem od hlavy až k patě, ale zvolte raději ty, které jsou ozdobené například jen v dekoltu, na spodním lemu nebo právě na rameni.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1500 Kč, Topshop 1250 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 2350 Kč, Asos 900 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, Asos 1600 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1600 Kč, Zara 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1900 Kč, Vero Moda 1600 KčFoto: archiv firem

S ozdobou na rameni

Odhalené rameno, vykukující z šatů, dokáže působit na muže stejně dráždivě jako hluboký výstřih. Zvláště, když asymetrii umocní dlouhý rukáv halící druhou paži nebo ozdoba na rameni v podobě třpytivých kamínků, velkých volánů nebo nařasené mašle. Tu si koneckonců můžete ale na rameno šatů připnout samy dle svého výběru, a modelu tak vtisknout kousek vlastní fantazie. Stačí být trochu kreativní, a originální outfit bude pokaždé trochu jiný.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 850 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 670 Kč, Asos 1300 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 2350 Kč, Tally Weijl 850 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: vše Asos 1150 Kč, 1100 KčFoto: archiv firem

Dlouhé rozevláté modely

Maxi šaty jsou letos trendy, a pokud jste si ještě žádné nepořídily, klidně začněte u našeho výběru asymetrických modelů. Budete v nich vypadat jako antické bohyně a jistě je využijete nejen na společenské akce, na které se více hodí. Romantičky je mohou obléknout určitě i na rande v parku nebo na piknik s přáteli. Naším horkým tipem jsou pak šaty s průsvitnou sukní, která vás promění v půvabnou éterickou bytost.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 4100 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 899 Kč, Topshop 1750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1900 Kč, Topshop 1550 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1900 Kč, Asos 1250 KčFoto: archiv firem

Pokud se vám dnešní výběr líbí, neváhejte si některým kouskem udělat radost. Dejte nám ale určitě vědět, který model jste si vybraly.

Reklama

Načítám