Hlavní obsah

Blanka v akci: Našla hůlky, které vám skvěle vytvarují půlky!

Foto: Archiv redakce

Tahle chůze je účinnější, než si myslíte!Foto: Archiv redakce

Reklama

Tyhle hůlky vám skutečně vytvarují půlky. A nejen to! Zrychlí vaši chůzi, zlepší držení těla a zpevní ruce. Nevěříte? Vyražte s nimi ven! Nordic walking, jak se této chůzi s hůlkami říká, se totiž provozuje bez ohledu na počasí i roční dobu. Takže hoďte za hlavu, že už dávno není sníh. Protože právě teď je jejich čas!

Článek

A v čemže tkví jejich zázračná moc? „Skvěle vám zapojují do pohybu i horní polovinu těla,“ říká Markéta Matušíková z České asociace nordic walkingu. Ruce vám totiž při běžné chůzi jen „visí“ či se bimbají podél těla. A pokud se zrovna snažíte zhubnout, pomůže vám chůze, která je skutečně svižná. Jen pro představu: Tahle „severská" chůze spaluje více než jednou tolik kalorií než chůze běžná! A díky zvýšenému výdeji energie tedy i šetří váš čas.

Pakliže si do rukou vezmete hůlky, zapojíte na nich do činnosti svaly a také automaticky zrychlíte krok. Navíc díky správnému pohybu i narovnáte páteř, a tím zlepšíte celkové držení těla. Zbavíte se tak bolestí zad včetně krční páteře.Jak zvládnout správnou techniku, najdete v našem videu zde.

Tip redakce:A komu z vás se nechce jen chodit, může natrénovat podle našeho videa parkurový běh. Kdo chce zrychlit ještě víc, tomu nezbývá než zkusit let volným pádem v tunelu ;-).

Odhoďte předsudky, že chůze je jen záležitost pro seniory. Vždyť zkuste si s hůlkami vyjít mírný kopeček, a uvidíte, jak vám to dá zabrat! Jednoduše: skvělé na fyzičku, na pálení kalorií, i ke zpevnění celého těla. A bez přetěžování kloubů či svalových skupin! Už vyrážíte?

Reklama

Související témata:

Načítám