Hlavní obsah

Červená do ložnice patří! Co svede při milování?

Foto: Profimedia

V červené budete sexy! Oblékněte se do ní i vy!Foto: Profimedia

Reklama

Burcující, vášnivá, vyzývavá a naprosto nepostradatelná. Taková je červená barva, která by neměla chybět v žádné ložnici – byť jen na spodním prádle. Je to totiž nejsilnější nástroj sexy akcí!

Článek

Modrá, žlutá, fialová. Dobré barvy, ovšem žádná z nich nemá takovou manipulativní moc jako červená – barva naší krve. Právě tu britská režisérka filmů pro dospělé Anna Span popsala tak, že patří ke kontrastním odstínům, které hlavně působí nápadně, a především smyslně. Kdo toho využívá?

Vášeň i agrese v jednom

„Hodně pornohereček obtahuje hnědočervenou rtěnkou, která má přirozenou barvu sliznice, oblast kolem rtů, takže našpulená ústa pak vypadají jako rozevřená vagina,“ popsala ve své knize o erotickém domácím videu. Skvělý tah!

Červená totiž vždycky nějakým způsobem ovlivňovala chování lidí i zvířat (například u některých primátů červená kůže rozhoduje o dominanci, tedy postavení ve skupině), a nedávno se dokonce prokázalo, že patří k nejmocnějším barvám vůbec!

Chceš se předvést? Zčervenej!

Dva psychologové Russel Hill a Robert Barton z britské univerzity Durham zjistili, že sportovci oblečení do červené jsou agresivnější a dominantnější. Jejich vítězství je v porovnání se soupeři o pět procent pravděpodobnější. Souvisí to mimo jiné se zvýšenou tepovou frekvencí a hladinou testosteronu, která pomáhá zlepšovat výkonnost. Ve zkratce řečeno, máš-li na sobě červenou, jsi úplně někým jiným. K čemu je to dobré v posteli? Ze stejných důvodů.

Foto: Profimedia

Jestli chcete oživit vášeň ve vašem vztahu, červená vám v tom určitě pomůžeFoto: Profimedia

Profesor psychologie Andrew Elliot z univerzity Rochester ve státě New York pro portál britské televizní stanice BBC uvedl, že je také přesvědčen o síle rudé hlavně v milostném životě. Řetězec jeho experimentů potvrdil, že muži a ženy hodnotí partnery oblečené v červené jako atraktivnější. Ale kdyby jenom to…

Lepší pomůcka snad ani neexistuje

Skvělé je, že sama pouhá barva v lidech, kteří si ji obléknou, vyvolává nejen výkonnost, jak je patrné z předchozího případu, ale i svůdnost. „Mnoho respondentů najednou nasadilo sexy výraz nebo upravilo držení těla do vyzývavějších pozic,“ okomentoval výzkumník jeden ze svých testů, během kterého si dobrovolníci přes sebe natáhli nějaký kousek oblečení v příslušném odstínu.

Když se chcete zbavit nudy

„Rudá vždy bude spojena s přežitím, krví v žilách, sexuálním vzrušením a vášní. Možná, že se dnes právě pouze potvrzuje to, co naši předkové věděli už dávno, když si poprvé začali malovat obrazce na svá těla. Neexistuje žádná jiná barva, která je tak burcující a líbivá a která má podobnou moc,“ dodal Andrew Elliot, který zároveň zmínil i negativní dopady manipulace s mozkem prostřednictvím barev.

Foto: Profimedia

Vyměňte černou za rudou, téhle změny si váš partner jistě všimne :-)Foto: Profimedia

Tajná zbraň milenek

Pokud se prý jedná o super jasnou, skoro až svítivou červenou, může se její použití v interiéru nebo na oblečení od svetru po spodní kalhotky vymstít. Podněcuje totiž agresivitu až příliš. „Ale zrovna tohle je informace, která se ještě musí ověřit,“ uzavřel výzkumník, který tak nepřímo dává tip všem znuděným milencům.

Gauč obložte dekorativními polštářky v rudé, nakupte si košilky, podprsenky i kalhotky v téže barvě a nechte svůj i partnerův mozek pracovat. Příroda zajistí všechno ostatní. A až příště půjdete na společnou večeři, nezapomeňte bezbarvý lesk na rty nahradit rudou rtěnkou – po vzoru všech těch chlípných hereček. Na červená a šťavnatá ústa muži doopravdy reagují nezvyklým způsobem. Je to prostě úžasné kouzlo.

A co červená znamená pro vás?

Reklama

Načítám