Hlavní obsah

Diety celebrit: Tyhle fungují!

Foto: catherine-online.org

Carherine Zeta-Jones má v oblibě Atkinsonovu dietuFoto: catherine-online.org

Reklama

Stále nemůžete najít způsob, jakým shodit nadbytečná kila? Nejste sama, kdo tápe. Proto jsme pro vás zmapovali, které diety uvádějí jako zaručeně fungující české i světové celebrity. Zhubněte stejnou metodou jako Jennifer Aniston, Catherine Zeta-Jones nebo Angelina Jolie!

Článek

Hubnutí nikdy není úplně bez problémů a už vůbec ne bez odříkání. Své metody má snad každá známá tvář v Hollywoodu, také české herečky-maminky musí o svou sexy figuru bojovat. Kterou z jejich rad vyzkoušíte vy?

Jennifer Aniston: Řecká dieta

Jennifer je velká zastánkyně tzv. řecké diety, jejíž motto je „hubnout a užívat si“. Je založená na konzumaci řeckých jídel. Základem je jíst hodně ryb a zeleniny, používá se výhradně olivový olej a mnoho druhů bylinek, hlavně oregano, máta, tymián a anýz. Mezi jednotlivými jídly je potřeba nedělat mezery delší než 5 hodin, což platí v podstatě u všech diet a je to jedno ze základních pravidel zdravého stravování. Nezhubnete sice nijak zázračnou rychlostí, ale lze takto vydržet klidně několik měsíců nebo i let a štíhlost si tak dlouhodobě udržet. Výživné jsou klasické řecké jogurty, jako velké jídlo se hodí ryba nebo jehněčí na grilu, odpolední svačinu vyřešíte salátem tzatziky (salátová okurka, bílý jogurt, vinný ocet, čerstvý kopr, olivový olej, sůl, bílý pepř) a k večeři se hodí zeleninový salát s olivami, feta sýrem a zálivkou z olivového oleje.

Angelina Jolie: Hlavně zdravě, ale bez mléka

Po narození dvojčat nabrala pěkných pár kilo a kvůli práci je potřebovala co nejdřív dostat zase dolů. Krátkodobě si proto naordinovala velmi přísnou dietu. Mezi vhodné potraviny zařadila bílé jogurty, ovesnou kaši (ale jen se sójovým mlékem, na kravské úplně zapomeňte!), cottage sýr, zeleninu a ryby všeho druhu, bylinkové čaje a pouze za studena lisované oleje (např. ze lněných semínek). S čím se při dodržování její diety budete muset rozloučit, jsou v první řadě alkohol, káva a černý čaj. Dále už si nedopřejete žádné sušenky, těstoviny, cokoliv, v čem se nacházejí kvasnice, kořeněná jídla ani houby. Že je zakázaný cukr, asi nikoho nepřekvapí, u této diety ale platí i striktní zákaz soli v jakékoliv podobě. Zhubnete prý ale klidně deset kilo za měsíc!

Catherine Zeta-Jones: Atkinsonova dieta

Těhotenství zamávalo s váhou mnoha žen a Catherine Zeta-Jones nebyla výjimkou. Jako mnoho dalších podlehla kouzlu Atkinsonovy diety. Ta spočívá v takřka úplném vyřazení sacharidů z jídelníčku. Maso, vajíčka a mléčné výrobky můžete jíst v podstatě v neomezeném množství, můžete si dát i čokoládu, pokud má obsah kakaa vyšší než 60 %. A možná už klasické dietní pravidlo je používání extra panenského olivového oleje. Naopak jsou striktně zakázané brambory, rýže, těstoviny ze semolinové mouky, pečivo z bílé mouky, z ovoce se nesmí jíst banány, melouny, ananas a rozinky, ze zeleniny zase mrkev a řepa. A zapomeňte na pivo, sladkosti a slazené limonády, čaj si neosladíte ani medem. Pravdou ale je, že se nehodí pro sportovce a lidi s vysokou zátěží a dlouhodobě se držet nedá.

A jak jste na tom vy? Už se vám podařilo dostat vánoční kila dolů? Víme, že univerzální zaručený způsob neexistuje, ale když se nedaří, pak je každá rada dobrá. Podělte se o ty svoje v diskusi pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám