Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Někdy je potíž skloubit vyváženou stravu s požadavky na moderní kuchyni, ale v případě burgerů nemusíte zůstávat jen u rychlého občerstvení a hovězího! Připravte si doma luxusní krevetové burgery s pikantní omáčkou.

35 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g krevet
  • 3 plátky světlého toastového chleba
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka chilli
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce oleje
K podávání
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 ks housky
  • 1/2 hlávky listového salátu
Článek

Postup

01.

Krevety s chlebem nahrubo rozmixujte, smíchejte s nasekanou cibulkou, vajíčkem, majonézou, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, špetkou chilli a solí. Nechte alespoň půl hodiny v chladu odstát, a poté tvarujte burgery a smažte z obou stran dozlatova.

02.

Mezitím si připravte dresink z majonézy a jogurtu a ochuťte ho prolisovaným česnekem, citronem, paprikou, kečupem, solí a pepřem. Na housky rozdělte salát, burgery a dresink a podávejte.

Reklama

Související témata:

Načítám