Hlavní obsah

Módní hit, který vás nadchne. Peplum sukně!

Foto: isifa

Elegantní modely kolekcí Cushnie Et Ochs, Hakaan, Peter SomFoto: isifa

Reklama

Milovnice módy už si možná povšimly, že se letos začíná prosazovat další novinka z přehlídkových mol – sukně s volánem, pro které existuje obecný výraz peplum. Pro ženy, které si však ještě nestihly projít nové trendy, přinášíme malou ochutnávku z aktuálních kolekcí. Stačí si vybrat podle příležitosti.

Článek

Sukně s volánem už jsme vám částečně představily v článcích: Celebrity milují sukně. Plisované i vrstvené! a Panenkovský styl inspirovaný kolekcí Louis Vuitton. Koukněte!. A jak je z obou článků patrné, inspirace je zde zcela jasná. Za všechno mohou jako vždy přední módní návrháři, kteří tento trend představili ve svých jarních a letních kolekcích. Ovšem pozor! Peplum sukně budou hrát prim i v nadcházejících podzimních kampaních.

Foto: Isifa

Podzimní kousky od návrhářů Masha Ma a Elie SaabFoto: Isifa

Hodí se pro širší boky i chlapecké postavy

A jak vlastně peplum sukně vypadají? Jde v podstatě o pouzdrovou úzkou sukni s přidaným lemem či volánem v oblasti pasu nebo boků. Tento lem se může objevovat také na šatech i topech a klade důraz především na ženský pas, na který strhává pozornost a nechává ho dostatečně vyniknout. Proto jsou tyto modely napříč všem odstínům i potiskům vždy prudce elegantní a šarmantní a neměly by chybět hlavně v šatníku žen se smyslem pro originalitu, nebo těch, které touží oživit například svůj business look.

Lichotit budou hlavně dámám s chlapeckým typem postavy, těm totiž vytvoří iluzi dokonalých ženských tvarů. Dovolit si je ale mohou i majitelky oblejších boků – pokud tedy své křivky nechtějí maskovat a nebojí se je jaksepatří prodat.

Abyste však dosáhly dokonalého vzhledu, elegantním sukním by měl vždy odpovídat také zbytek outfitu, který je důležité udržet v uhlazeném stylu. K peplum sukním se tak hodí především lehké blůzky a topy, které je přímo nutné nosit zastrčené dovnitř, jednoduché lodičky na vysokém podpatku a decentní kabelky. Ty si můžete vybrat například v článku zde.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 799 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 700 Kč, Zara 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1999 Kč, Asos 1750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1400 Kč, Asos 750 KčFoto: archiv firem

In je černá a bílá klasika i zvířecí vzory

K elegantnímu stylu patří neodmyslitelně také tradiční barvy, jako je černá a bílá, popřípadě červená a tmavě modrá, které se hodí do práce i na společenské události. Proto s těmito barvami neuděláte chybu, pokud hledáte něco univerzálního. Chcete-li se však přece jen trochu odlišit, radíme letos zvolit trendy pastelové odstíny růžové, oranžové, žluté, bleděmodré či mátové. Mezi potisky pro méně oficiální příležitosti pak můžete vybírat z rozpustilých puntíků, romantických květů i dráždivých zvířecích vzorů. To už ponecháme na vašem vkusu a odvaze.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Bershka 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 800 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 399 Kč, Topshop 1450 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 700 Kč, Asos 600 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1050 Kč, Asos 800 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 750 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Asos 1200 KčFoto: archiv firem

Na večírek zvolte rafinované průstřihy či flitry

Chystáte se na stylovější večírek či luxusní party? V tom případě by vám neměl chybět patřičný glanc. A jak toho dosáhnout? Určitě vám pomohou detaily v podobě krajky, sexy průstřihů na šatech či blýskavých flitrů, které upoutají za každých okolností pozornost. Celkový dojem můžete vylepšit i zajímavým páskem, který ještě více ozdobí zvýrazněný pas, nebo oslnivými šperky!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1200 Kč, Debenhams 810 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1450 Kč, Asos 1900 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 500 Kč, Debenhams 1050 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1200 Kč, Topshop 2000 KčFoto: archiv firem

A jak se líbí nový trend vám? Vybraly byste si některý kousek? Dejte nám vědět v diskusi.

Reklama

Související témata:

Načítám