Hlavní obsah

Návštěva v domě, který zařídili za 300 000 korun!

Foto: akroreal.cz

Dům má stranu do zahrady skoro celou prosklenouFoto: akroreal.cz

Reklama

Praktický, krásný, zajímavý – takový je dům, který vás okouzlí hned několika prvky. Patří mezi ně jak přiznané trámy, tak určitě i velká francouzská okna, která ho propojují se zahradou. K přednostem patří i velké úložné prostory. Jaká nej v něm najdete vy?

Článek

Už chybí jen výhled na moře! Přízemní dům se svými velkými prosklenými okny, které před sluncem chrání pergola ideální jako podpěra pro zelené popínavky, připomíná stavby ve středomořském stylu. Jen to moře nahradilo zahradní jezírko. Stavba se nachází kousek za Prahou. Bydlení o velikosti 110 metrů čtverečních, třísetmetrová zahrada a veškeré vybavení – jde o poctivou práci truhlářské dílny z Podkrkonoší – přišly na 4 990 000 korun.

Foto: akroreal.cz

Z obývacího pokoje i obou ložnic můžete vejít přímo na terasuFoto: akroreal.cz

Kompletní zařízení stálo 310 000

Z jedné strany malá okna, která chrání soukromí majitelů, z druhé velké prosklené plochy. Ty dovolí vycházet nejen z obývacího pokoje, ale i ložnice přímo na terasu a pak do zahrady. Takový komfort nabízí svým majitelům dům s dispozicemi 3 + kk.

Zádveřím, z kterého vedou dveře na malou toaletu pro hosty, vejdete do propojeného obývacího pokoje s kuchyní. Zaujme nejen velikostí – skoro čtyřicet metrů čtverečních –, ale překvapení vás čeká také při pohledu na strop. Přiznané trámy totiž dneska nejsou příliš obvyklé. „Jde o nosné trámy, takzvané vazníky, které nepraskají. Procházejí celým domem a najdete je ve všech místnostech,“ popisuje neobvyklý, ale zajímavý doplněk Radka Měšťanová ze společnosti Akro Real, která dům stavěla i zařizovala.

Foto: akroreal.cz

Stropy všech místností zdobí přiznané trámyFoto: akroreal.cz

Vůbec důraz na klasiku a poctivou práci zde byl velmi důležitý. Zapomeňte, že byste u kuchyňské linky a dalšího zařízení našli loga známých firem. Je to přesně naopak. Kuchyňskou linku, vestavné skříně i další nábytek totiž vznikly na míru v malé podkrkonošské dílně. Výhody jsou poznat jak na pohled, jde o tradiční a poctivou práci, tak na ceně. Zatímco dům bez nábytku stál 4 680 000 tisíc korun, s ním je dražší jen o 310 000 korun. Za to někdy pořídíte pouze kuchyňskou linku podobných rozměrů, jako je tady.

Foto: akroreal.cz

Při zařizování vyhrály různé odstíny přírodních tónůFoto: akroreal.cz

V jednoduchosti je krása

Kuchyň tvoří jednoduchá linie, zařízená pro leváky. Zprava doleva, tedy opačně, než bývá obvyklé, se řadí jednotlivá centra – od chladničky, přes pracovní plochu, mycí centrum, další volnou plochu až po varnou desku zcela vlevo. Pod ní je instalovaná pečicí trouba, nad ní výrazná komínová digestoř. Na kuchyň navazuje komora o velikosti více než tři metry čtvereční.

Vzhledem odpovídá linka těm drahým z katalogů firem – bílá lesklá dvířka jsou bez úchytek. „Drahý dotykový systém zde nahradilo mnohem levnější a bezporuchové řešení. V horní části dvířek je totiž vyfrézované madlo, do nějž se krásně vejdou prsty a jednoduše je tak otvíráte a zavíráte. Plocha dvířek však zůstává hladká, což je hezké a zároveň praktické na úklid,“ vysvětluje Radka Měšťanová.

Foto: akroreal.cz

Bílou kuchyň vyrobila malá truhlářská dílnaFoto: akroreal.cz

Obklad za pracovní deskou je z černého skla. Barevně s ním ladí jídelní i konferenční stolek. Ostatní zařízení je pak zvolené v neutrálních barvách.

Dům v domě

Za dalšími dveřmi je ukrytá soukromá část domu, kterou tvoří ložnice, budoucí dětský pokoj, nyní zařízený jako pokoj pro hosty, a hlavní koupelna. Chodba, která místnosti spojuje, zároveň nahrazuje šatnu. Po celé její délce jsou totiž umístěné vestavné skříně nabízející dostatek úložných prostor.

Foto: akroreal.cz

Přes celou chodbu v privátní části jsou umístěné vestavné skříněFoto: akroreal.cz

Proto mohou být obě ložnice zařízené jednoduše a prakticky – lůžka doplňují jen komody a nízké skříňky, vše je zařízené v neutrálních světlých barvách – od bílé přes krémovou až po hnědou. Dominantním prvkem zde zůstávají velká francouzská okna na terasu.

Foto: akroreal.cz

Díky nim si majitelé v ložnici vystačí jen s lůžkem a nízkou skříňkouFoto: akroreal.cz

Foto: akroreal.cz

Do ložnice zvolili dveře z mléčného sklaFoto: akroreal.cz

Zvlášť majitele malých temných koupelen nadchne ta zdejší. Ani zde nechybí okno – orientované do míst, kde nejsou žádné domy ani silnice – a hned pod ním je umístěná vana. Tu doplňuje toaleta a umyvadlo. Dovedete si představit to poležení v horké vodě s výhledem na hvězdy?

Foto: akroreal.cz

Velké okno přišlo i do koupelny, vana pod ním je ideálně umístěnáFoto: akroreal.cz

Pokud hledáte jiný dům, zkuste si prohlédnout další naše návštěvy: Rodinný dům: Krásný ráj, kam sousedi nevidí!, Krásná vila, která vás překvapí! nebo Dům s neuvěřitelně velkým obývákem.

Zaujaly vás v tomto domě trámy, okno nad vanou nebo něco jiného? Řekněte to ostatním v diskusi pod článkem.

Reklama

Související témata:

Načítám