Hlavní obsah

Nebaví vás běhání? Zkuste švihadlo!

Foto: Petr Makovička

Michal si vedl výborněFoto: Petr Makovička

Reklama

Za deset minut intenzivního skákání přes švihadlo prý spálíte tolik kalorií, jako kdybyste celou hodinu nepřetržitě běhali. Rope skipping neboli skákání přes švihadlo je nový typ skupinového cvičení pro muže, ženy ale i děti, který se konečně začíná rozšiřovat i v Čechách. A jak taková lekce rope skippingu vypadá? Podívejte se na video!

Článek

Rope skipping je sportovní disciplína, která se začala rozšiřovat ve Spojených státech už v 60. letech minulého století. Přestože skákat přes švihadlo umí snad každé malé dítě, v Čechách se o této disciplíně jako sportu vlastně zatím moc nemluví, rope skipping má proto i vlastní českou ambasadorku Janu Černou! A jelikož každou novinku musíme v redakci vyzkoušet na vlastní kůži, ani rope skipping nemohl zůstat stranou...

Rope skipping je vhodným cvičením pro ty, kdo už mají „kondičku“. Zjednodušeně se dá říct, že lekci zvládne každý, kdo uběhne bez přestávky jeden kilometr. O cvičení by se však rozhodně neměl pokoušet někdo, kdo má problémy s klouby, vysokou nadváhu, nemocné srdce nebo je nachlazený (rýma, bolest v krku, kašel).

Výhodou rope skippingu je to, že si můžete sestavit vlastní švihadlo. Lanko, které spojuje rukojeti trikového švihadla, je totiž potaženo gumovými „korálky“. V internetovém obchodě (v kamenném speciální švihadlo neseženete) si tak pořídíte třeba švihadlo v odstínech modré nebo se všemi barvami duhy.

Pokud si ale chcete vyzkoušet domácí rozcvičovací trénink s klasickým švihadlem, zkuste to podle videa z Hubnoucího komanda ZDE!

A jak se vám zalíbilo skákání přes švihadlo? Zašli byste na skupinový trénink, nebo zůstanete u vyzkoušeného cvičení? Která z cvičicích novinek vás nadchla nejvíce? Podělte se o zkušenosti v diskusi pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám