Hlavní obsah

Tyhle ženy jsou mužům podezřelé! Patříte mezi ně?

Foto: thinkstock

I muži se snaží vyhnout milostnému zklamáníFoto: thinkstock

Reklama

Když poznáte muže, přemýšlíte, zda na něm není něco v nepořádku? Jestli není příliš na ženské, zda za sebou nemá podivný vztah a podobně? Je to logické. Nechcete se zklamat, nemáte zájem prožívat další bolestnou zkušenost, chcete se vyhnout čemukoli, co je riskantní. Ale pozor, stejně to mají i muži! A tohle je pět žen, které řada z nich pokládá za jaksi podezřelé!

Článek

Jakkoli se může neustále mluvit a psát o zhrzených ženách, kterým podlí muži způsobili velkou bolest, i pánové jsou zranitelní. I oni touží po lásce a chtějí se vyhnout milostným zklamáním. A tak, když hledají svou partnerku, jsou pořádně ve střehu. Hledají jakékoli náznaky toho, že zrovna s touhle ženou by mohl být problém. „Každý z nás někdy ve vztahu zažil něco nepříjemného nebo mu to někdo vyprávěl, například rodiče, kamarádi a podobně. To si pamatujete a později pak hledáte ženy, které podobné riskantní faktory nemají,“ potvrzuje kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.

Podle něj může být za riskantní pokládáno v podstatě cokoli, od oblíbené barvy přes zálibu v uklízení až po lásku ke zvířatům.Víme, jak se projevuje pět modelových žen, které v mnoha mužích vyvolají spíš obrannou reakci než lásku!

Tip redakce:Mužům se nelze divit, i ženy jim umí pořádně ublížit. A tohle je 5 věcí, které je nejvíc bolí!.

1. Žádná vztahová minulost? Co je špatně?

Nemáte za sebou žádný dlouhodobý vážný vztah, nejste rozvedené ani vdovy, nemáte děti, prostě nic. Pokud vám je dvacet, je to v pořádku. Jestliže jste ale už dávno překročily třicítku, pravděpodobně vaše nulová vztahová minulost muže poměrně děsí!

Foto: thinkstock

Jsou věci, které muže odradí, i když se jim třeba líbíteFoto: thinkstock

Adam (35 let): „Když potkám ženu, které je třeba 35 let a zjistím, že za sebou nemá žádné vážnější zkušenosti s muži a vztahy, je mi to divné. Tak nějak přemýšlím, co je s tou ženou špatně. Proč si nikdy nenašla chlapa nebo proč ji žádný nechtěl. V tu chvíli by mi bylo příjemnější, kdyby třeba byla rozvedená nebo se zrovna s někým po letech rozešla, měla dítě za svobodna, které jí další vztahy komplikovalo... To se totiž stává, ale to, že 35 let nebylo nic, je prostě divné.“

2. Má kočku? Tak snad jen jednu!

Jste milovnicí domácích zvířat, především koček? Na tom by opět nebylo nic divného, kdyby vám jich doma ale nepobíhalo pět. Z tolika předoucích miláčků totiž řadě mužů vyskakuje husí kůže.

Jiří (29 let): „Budu upřímný, když zjistím, že má slečna víc než jednu kočku nebo jednoho psa, utíkám. A možná právě na ty kočky jsem ještě háklivější. Když si představím holku, jak žije v bytě s pěti kočkami, evokuje to ve mně starou pannu, co má radši zvířata než lidi. Možná je to taky strach z toho, že budu vždycky až na druhém místě, ale je to podle mě oprávněná obava. Na prvním místě mají být přece lidé, až pak zvířata.“

3. Hovory o bývalém značí problém!

Na tenký led se vydáváte i ve chvíli, kdy dost často hovoříte o svém bývalém příteli. A je jedno, zda o něm mluvíte v pozitivním tónu, nebo si naopak vyléváte srdce z toho, jaký to byl grázl. Obojí je špatně, ani jedno potenciální nové partnery příliš neláká.

Ondřej (31 let): „Tohle doslova nesnáším, hned mě to odradí. Jakmile mi začne holka na druhé či třetí schůzce vyprávět o svém ex, jdu od toho. Zajímá mě ona, ne její bývalý. Navíc, pokud o něm mluví v superlativech, obávám se, že se z rozchodu ještě nevzpamatovala a já bych měl být jen nějaká náplast ne bolest. Pokud na něj naopak hází špínu, vyvolává to ve mně mužskou solidaritu a je mi toho chlapa líto, i když to třeba lump byl. Navíc, nikdy nevíme, jak skončí náš vztah, a já nechci, aby takhle mluvila o mně.“

Foto: thinkstock

Proč nemá kamarádky? Proč nikdy s nikým nežila? I o tom muži přemýšlíFoto: thinkstock

4. Feministky, ekoložky a spol.

Pokládáte každého, kdo netřídí odpad, za nepřítele státu? Víte přesně, koho volit a jiný názor nesnesete? Nebo jste radikální zastánkyní rovnocennosti mužů a žen a toužíte po tom, aby více žen řídilo kamiony a fáralo v dolech, protože na to mají stejně jako muži? Tak pozor! Jakýkoli extremismus muže akorát tak vyděsí.

Honza (33 let): „Mám rád, když je holka do něčeho zapálená, ale nesnáším takový ten radikalismus, totální přesvědčení o své pravdě a černobílý pohled na svět. Jednou jsem se seznámil se slečnou, která mi hned na první schůzce vpálila, že jsem šovinista, protože chci zaplatit útratu ve vinárně. Ženy jsou prý mužům rovnocenné, tak proč by to nemohla zaplatit ona. Tak jsem ji to zaplatit nechal, a tím to skončilo. Jsem pro ekologii, politickou uvědomělost, rovnocennost mužů a žen, ale s rozumem. A když chce chlap být galantní, neznamená to, že si myslí, že jsou ženy méněcenné.“

5. Kde máš kamarádky?

Nemusíte dennodenně vysedávat s kamarádkami na kávičce, ale od žen se tak nějak očekává, že pár spřízněných duší mají. Takže není divu, že když kamarádky nemáte, přemýšlí muži, proč tomu tak je.

Petr (32 let): „Je fakt divné, když holka nemá žádné kamarádky, když třeba jen mluví o kolegyních. Podle mě to o ní dost vypovídá, a to hlavně to, že není příliš společenská, přátelská, prostě je to taková samotářka. A takové holky nemám rád. V podstatě mi je milejší, když jsem naštvaný, protože moje přítelkyně pořád telefonuje s kamarádkami, pořád s nimi lítá po nákupech a po kavárnách, než když je jen doma, protože má maximálně kolegyně.“

Tip redakce:Milostné zklamání a rozchody bolí ženy i muže stejně. Jen k jejich léčbě přistupují rozdílně. Zajímá vás, Jak léčí bolest muži a jak ženy?.

Co ještě může být podezřelé:

  • přehnaná záliba v úklidu (sbírání smítek, neustálé utírání prachu a řešení, zda je doma pořádek či ne)
  • žádné koníčky (stav, kdy nemáte nic svého, pouze přebíráte záliby svého partnera)
  • příliš těsný vztah k rodičům (neustálá potřeba volat mamince, neschopnost rozhodnout se, aniž byste to konzultovaly s rodiči...)
  • naprosté odmítání dětí nebo naopak přehnaná touha po dětech (řeči o tom, že děti jen brečí, zlobí a vyžadují péči, nebo naopak rozněžnění nad každým cizím kočárkem a povídání o tom, jak toužíte po obrovské spokojené rodině)
  • příliš afektované reakce v mužích vyvolávají podezření, že má žena sklony k hysterickým, třeba i žárlivým scénám. A těch se bojí! Když je žena vztahovačná, život s ní je totiž peklo...

Tak co, nepatříte mezi podezřelé ženy?

Reklama

Související témata:

Načítám