Hlavní obsah

Už máte své žabky na léto? Tady jsou naše tipy!

Foto: thinkstock

U moře by vám trendy žabky rozhodně neměly chybětFoto: thinkstock

Reklama

K vodě, na piknik, na dovolenou, ale i do města. Tady všude se vám v parných letních dnech budou hodit pohodlné žabky. Buďte tedy připravené a vyberte si podle příležitosti včas. Uvidíte, že jeden kousek vám nebude stačit. Proto jsme dnes pro vás přichystali 34 nejžhavějších tipů z aktuálních kolekcí.

Článek

Žabky neboli vietnamky či plážovky, někdy též flip-flopy, se do Evropy rozšířily právě z Asie, kde jsou v původní jednoduché podobě populární obuví. Později se z nich však stala velmi módní záležitost a v různých obměnách se nosí nejen k vodě, ale i do víru velkoměsta. V letních dnech jsou totiž praktické, protože jsou otevřené, a hlavně pohodlné. Ale pozor. Pro dámy s menší postavou, které potřebují dohánět svou výšku přidanými centimetry navíc, už jsou tu i žabky s platformou nebo vyvýšeným klínkem.

Nejčastějším materiálem pro výrobu flip-flopů určených k vodě nebo na pláž je guma či plast. Jejich nespornou výhodou je odolnost, omyvatelnost i rychleschnoucí povrch. Elegantní a trendy modely jsou ovšem vyráběné z lepších a kvalitnějších materiálů, jako je například kůže. Setkáte se často i s kombinacemi s textilií nebo korkem. A další plus? Cenová dostupnost a skladnost, takže vám v botníku nezaberou moc místa a při balení kufrů k moři jakbysmet.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 299 Kč, Deichmann 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 250 Kč, Baťa 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): botymel.cz 600 Kč, Asos 1750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 299 Kč, botymel.cz 1150 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Baťa 399 Kč, 499 KčFoto: archiv firmy

K sukni i riflím

Tyhle botičky je dobré mít doma v botníku minimálně do zásoby, až vás budou bolet nohy z podpatků nebo budete potřebovat vyběhnout na kávu s kamarádkou a nebudete mít zrovna náladu na vysoké „štekle". A nemusíte se obávat, že by nevypadaly elegantně. Můžete je nosit absolutně k čemukoli. Snad tedy s výjimkou kostýmku. Tam by měl dress code zůstat zachovaný.

Jinak je obujete klidně k sukni, šatům i džínům. Absolutně fantasticky pak vypadají hlavně ke kraťasům v kombinaci s volnou tunikou či vzdušnou halenkou. Doporučit je lze také k dlouhým sukním a šatům, ke kalhotám harémového střihu a k trendy legínám s potiskem. Nezapomeňte ani na letní doplňky v podobě slunečních brýlí a tašek v plážovém stylu, které tak můžete využít nejen na dovolené.

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Mango 999 Kč, 949 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 169 Kč, Baťa 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 299 Kč, Baťa 999 KčFoto: archiv firem

V decentních odstínech i zářivých barvách

Letošní jarní a letní sezona se vyznačuje absolutní rozmanitostí stylů a nabízí úctyhodnou paletu barev, vzorů i materiálů. „Tajemství dokonalého stylu tkví v trendy doplňcích, a proto v naší nabídce nechybí bohatá škála plochých žabek na běhání v jasných barvách,“ popisuje Helena Krausová z módní firmy F.

A které barvy to jsou? Vedle černé klasiky, která se vám hodí ke všemu, a stále populárních hnědých i béžových odstínů, roztančíte vaše nožky veselými a pestrými barvami. A vězte, že není většího výběru zářivých barev než mezi žabkami. Osobně doporučujeme vsadit na sytě růžovou, tyrkysově zelenou nebo letošní novinku neonově žlutou. „Neonky“ jsou totiž letos v kurzu.

„Absolutním hitem léta 2012 jsou také motivy ovoce ve všech jeho variantách, dělají léto mnohem veselejší a barevnější. Tolik barev v módě už dlouho nebylo,“ říká Roman Pačíska z firmy Tamaris, kde najdete také žabky s tímto potiskem.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 499 Kč, F&F 169 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Mango 1399 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Crocs 810 Kč, Zara 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 350 Kč, Tamaris 799 KčFoto: archiv firem

S mašlí i korálky

Možná si říkáte, že v žabkách nebudou vaše nohy vypadat tak sexy, jako na podpatcích. Ale budete se divit, jak některé kousky dokážou zkrášlit váš kotník daleko lépe. Zvláště s výrazným zdobením nebo vícero pásky. Pokud tak chcete, aby vaše nohy vypadaly jako šperk, zvolte žabky s flitry, blyštivými korálky nebo kamínky.

Pro romantické duše se nabízí ozdoba v podobě mašličky a květiny, která může být z kůže, tylu, džínoviny i plastu. A jste-li vyznavačkami drsnějšího stylu, i pro vás máme tip. Poohlédněte se po kožených žabkách s cvočky a pajetkami, které dodají vašim outfitům rockovější vzhled.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 299 Kč, Deichmann 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 999 Kč, Tamaris 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 399 Kč, Zara 2499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tamaris 1199 Kč, botymel.cz 700 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Deichmann 449 KčFoto: archiv firem

Už máte své flip-flopy, nebo si letos zase pořídíte nějaké do sbírky? Dejte nám vědět, které vás zaujaly.

Reklama

Související témata:

Načítám