Hlavní obsah

10 důvodů, proč je skvělé být single!

Foto: Thinkstock

Být single je v mnoha ohledech fakt super!Foto: Thinkstock

Reklama

Láska, partnerství, děti. Tohle je všude prezentováno jako to, po čem každý touží, a kdo to v určitém věku nemá, musí být zákonitě nešťastný. Jenže být single je leckdy fakt bezva.

Článek

Co je lepší, stálý partner, pěkné hnízdečko lásky a k tomu jedno (ale ideálně více) dětí, nebo single život? My známe 10 důvodů, které staví výš samotu.

1. Ticho léčí

Po těžkém dnu se doplazíte domů, plácnete sebou na gauč a jen prostě ležíte. Vypouštíte napětí, uvolňujete se. Žádné „Tak co, zlato, jak bylo?“, „Koupila jsi ty rohlíky, lásko?“, „Mami, podepiš mi žákovskou!“, „Mami, já mám žízeň!“ Prostě jen ticho, které léčí a za které by mnozí zadaní vraždili.

2. Co si (ne)uvaříte, to si sníte

Máte chuť vyvářet? Super, nic vám nebrání. Nechce se vám vůbec nic, maximálně si namažete starý rohlík paštikou? Super, nikdo vás k ničemu jinému nenutí. Tady doslova platí, že co si (ne)uvaříš, to si taky sníš.

Foto: Thinkstock

Žádné starosti o to, co bude k večeři či zda je potřeba jít nakoupit. Je to jen na vásFoto: Thinkstock

3. Kam chci, na jak dlouho chci

Zavolala vám kamarádka, že má dva lístky do divadla? Je to dnes večer? Jste-li single, žádný problém. Navíc po divadle klidně můžete zajít na skleničku, dvě, tři nebo třeba milion...

Máte-li děti, nejspíš máte smůlu. Tedy pokud se vám nepodaří takhle narychlo sehnat hlídání, případně se o ně nepostará partner (kterému tuhle laskavost samozřejmě budete muset oplatit, ideálně ve chvíli, kdy budou vaše děti nemocné a zároveň zavšivené). A na skleničku po divadle rovnou zapomeňte, protože si prostě nemůžete dovolit, aby vám bylo druhý den špatně!

4. Ušetříte

Mít partnera něco stojí. Dárky k narozeninám, svátku, Vánocům, výročím a taky jen tak, na důkaz, že ho milujete a myslíte na něj. A pokud máte děti, už ani radši nepočítejte. Být single je levné, ne že ne!

5. Váš byt, vaše království

Spíte na straně postele, která VÁM vyhovuje. Na gauči máte SVÉ oblíbené místo, ne to, které na vás tak nějak zbylo. Vlasy v koupelně jsou jen a jen VAŠE vlasy, špinavé pohozené ponožky jsou též jen VAŠE. Bohužel i účty za nájem jsou jen vaše, ale to je zase jiná kapitola.

6. Vaše peníze jsou vaše peníze!

Strašně se vám líbí poněkud dražší kabelka? Jste-li single, prostě si ji koupíte, i za cenu, že následující měsíc budete jíst jen chleba. Jenže jak by se asi tvářil partner na suchý rohlík k večeři s tím, že ta kabelka byla neodolatelná? No, a jestli vaše děti potřebují nové boty, bundu na zimu a chystají se na školu v přírodě, na kabelku zapomeňte úplně. Možná si ji koupíte tak za dvacet let.

Foto: Thinkstock

Když utratíte celou výplatu za blbosti, budete o hladu. Ale nikdo vám to nevyčte, kromě vašeho žaludkuFoto: Thinkstock

7. Za své chyby zaplatíte, ale jen vy

Každý občas chybuje, udělá rozhodnutí, které se nevyplatí. Jste-li single, ponesete si následky sami! A to je super, protože si sice můžete nadávat, jak chcete, ale nikdo jiný na vás řvát nebude!

8. Sex? Ano, když máte chuť

Žádné potupné výmluvy na hlavu, co vám děsně třeští, na únavu, na děsný stres a podobně. Nemáte chuť na sex? Nemusíte ho mít. A když chuť máte, tak si to buď nějak zařídíte, nebo sníte kýbl zmrzliny.

9. Můžete blbnout

Naprosto luxusně jste zaflirtovala s barmanem, díky čemuž máte vy i vaše kamarádky celý večer drinky zdarma? Jste-li single, jste rázem královnou večera. Máte-li doma chlapa, zahltí vás kamarádky starostlivými pohledy a dotazy, zda vám to fakt klape. Odvázala jste se a skočila oblečená do kašny na náměstí? Jako single jste za veselou frajerku, co to umí rozjet. Máte-li děti, jste nezodpovědný blázen, který by neměl mít snad ani křečka.

10. Můžete snít

Jste single, ale někde na vás ten pravý čeká! Jen si můžete ještě trochu zařádit, než se usadíte, a snít o tom, jaký ten váš princ bude. Jste-li ale zadaná, máte, co máte, a můžete tak maximálně vzdychat „proč jen jsem si já nešťastná nevzala Pištu Hufnágla“.

Tak co, napadají váš ještě další výhody single života?

Reklama

Načítám