Hlavní obsah

10 důvodů, proč se nevyplácí být nevěrný

Foto: Profimedia

Hodně lidí se nevěry dopustí, ale většinou za to dost draze zaplatíFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěra tu vždy byla a také nejspíš bude. A to i přesto, že existuje řada logických důvodů, proč není dobrý nápad pořídit si milence či milenku. Ale stejně, pojďme si jich pár vyjmenovat.

Článek

Když vám partner zahýbá, není to vůbec příjemné. Bolí to, trápíte se, většinou to končí rozchodem. A dobře nebývá ani tomu, kdo byl nevěrný. Proč? Protože zahýbat se nemá! A tohle je 10 důvodů, proč je naprostá pitomost najít si bokovku. Ať už jste muž či žena!

1. Stojí to dost peněz

Mít milence či milenku je dost drahá sranda! Samozřejmě víc peněz to stojí právě pány, kteří utrácejí za večeře s milenkou, za dárky pro ni, za noci strávené v hotelech a podobně. Ale na druhé straně, určité výdaje mají i ženy, leckdy se na nákladech na nevěru podílejí nebo utrácejí za věci, do nichž by za normálních okolností neinvestovaly (luxusní spodní prádlo, telefonování, esemesky...). Nebylo by lepší tyhle peníze vrazit do něčeho smysluplnějšího?!

2. Krade to čas

Každá minuta, kterou strávíte se svým milencem či milenkou, vlastně kradete svým blízkým – svým dětem, oficiálnímu partnerovi, přátelům a podobně. Nebo si užíváte záletů na úkor práce, což se brzy jistě někde odrazí.

3. Není to zdravé

Skrývání, tajné schůzky, vymýšlení výmluv, proč přijdete domů zase pozdě, shánění alibi, balancování mezi lží a pravdou. To všechno k nevěře patří a také to zvyšuje hladinu stresu ve vašem životě. A jak jistě víte, stres je největším novodobým zabijákem! Tak pozor na to!

Foto: Profimedia

Tajné schůzky, skrývání se a vymýšlení lží je psychicky velmi náročnéFoto: Profimedia

4. Vždycky to praskne

Můžete být opatrní, jak chcete, nevěra se stejně vždycky provalí. Někdy velmi brzy, jindy to trvá delší dobu, ale výsledek je vždy stejný. Obrovský průšvih, kvůli němuž vaším osobním životem otřese gigantické zemětřesení. A leckdy nezůstane kámen na kameni. Stojí tohle za pár super sexy chvilek?

5. Umělé štěstí

Možná zažíváte chvilkové potěšení, máte pocit, že konečně žijete, jste zase šťastní. Ale je to jen iluze, přelud, nemá to s realitou nic společného.

A návrat na zem bývá dost tvrdé a cena za tuhle zábavu dost vysoká. Starosti a problémy, které po nevěře následují, jsou bohužel už ale skutečné.

6. Nepolepšíte si

Je to skoro jako nepsaný zákon. Jen velmi ojediněle si záletník tak nějak polepší, najde si někoho, kdo je ve všech směrech lepší než jeho stávající partner. Spíš jde o jakousi iluzi.

Je to tak trochu jako s moderními designovými gauči. Když si takový pořídíte a postavíte ho do obýváku, vypadá skvěle. Je luxusní, nový, neokoukaný, prostě nádhera. Jakmile na něm ale sedíte déle než deset minut, zjistíte, že není zdaleka tak pohodlný jako ten předchozí, materiál nepříjemně studí a ta barva je vlastně výrazná až moc. Je to super kousek na výstavu, ale pro život to není!

Foto: Profimedia

Čas, který strávíte s milenkou či milencem, je časem, kdy byste měli být s těmi, které dopravdy milujeteFoto: Profimedia

7. Nikdy už to nebude ono

Jakmile se ve vztahu objeví nevěra, váš život už nebude jako dřív. Ať už se s partnerem či partnerkou rozejdete nebo se vám podaří zálet překonat, nikdy se to nevrátí tam, kde to bylo. Důvěra je velmi křehká věc a vy jste ji pochroumali.

8. Je to návykové

Jakkoli vlastně neexistuje rozumný důvod, proč být nevěrný, naopak je řada důvodů, proč se nevěře vyhýbat, podléhají jímiliony lidí. A to opakovaně. Je totiž jako droga. Krátkodobé potěšení s vysokým rizikem, že za to krutě zaplatíte. Někdo to zkusí jednou či dvakrát a nakonec mu dojde, že si tím jen škodí, jiný tomu ale propadne naplno a neustále se pohybuje mezi dvěma postelemi.

9. Dělá to z vás horšího člověka

V očích vašich nejbližších si nevěrou moc nepolepšíte. Naopak! Před dětmi, manželkou či manželem, rodiči, přáteli budete tím, kdo podváděl, tím, kdo lhal, kdo se nechoval fér. To není nic moc, že?!

10. Máte nálepku

Podvedete jednou, podvedete podruhé, potřetí. Máte nálepku sukničkáře nebo záletnice. Tečka. I kdybyste podstoupili transplantaci mozku nebo roční psychoterapii, jde to za vámi jako stín. Baví vás to?

Znáte další důvody, proč se nevyplácí podvádět?

Reklama

Načítám