Hlavní obsah

10 důvodů, proč to čas od času přeženeme s alkoholem

Foto: Thinkstock

Když je alkoholu příliš, i jinak rozumní lidé tropí hloupostiFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je vám zle, třeští vás hlava a sami sebe se ptáte, proč jste, proboha, tolik pil(a). Je to jednoduché. Tohle je 10 důvodů, proč to občas skoro každý s alkoholem přežene.

Článek

Mladické opilecké excesy má každý za sebou a řeklo by se, že se poučí. Jenže i v dospělosti se občas stane, že to přeženete. Nemá to žádné logické vysvětlení, je to čirá hloupost a druhý den byste si nejraději jednu vrazili. Přesto existuje (minimálně) 10 důvodů, proč i rozumní lidé čas od času nevědí, kdy odložit sklenku.

1. Chutná vám to!

Je to prostě jako s čokoládou, miskou brambůrků, gulášem se šesti, prostě s čímkoli ne moc zdravým, ale sakramentsky dobrým. Prostě víte, že až spořádáte tu hromadu chipsů, nebude vám nejlépe, ale nemůžete si pomoct. Proč? Protože vám to prostě chutná!

2. Ztrácíte přehled ve víru zábavy

Někdy je to vlastně takový omyl. Bavíte se s přáteli, popíjíte, klábosíte, tančíte, a najednou vám alkohol podrazí nohy. Ani nevíte jak, a máte na zítřejší kocovinu slušně zaděláno. Prostě jste si ve víru zábavy nevšimli, že už je čas brzdit.

3. Sbližuje

Alkohol má sice řadu nepříjemných vedlejších účinků, ale také množství prospěšných. Například lidi sbližuje. Rozhádané umí usmířit, stydlivým pomůže se odvázat, vlastně tak trochu čaruje s vaší osobností. A to bývá (samozřejmě jen v tu danou chvíli) příjemné.

Foto: Thinkstock

Když vám něco opravdu chutná, je těžké odolatFoto: Thinkstock

4. Tiší bolest

Stejně tak alkohol umí mnohdy utišit bolest, pomoci zapomenout na trápení a starosti. A to občas potřebuje každý. Druhý den se sice probudíte do stejného průšvihu, ale občas i jen na chvíli nemyslet na starosti pomáhá. Jen je potřeba to ukočírovat a netlumit se takhle stále. Ale čas od času je to možná lepší než prášky na spaní.

5. Lidi dělají hlouposti

Nikdo není dokonalý, každý chybuje a lidi jednoduše dělají hlouposti. A díky bohu za to, protože jinak by byl život strašná nuda!

6. Jste pak tak vtipní!

Většina lidí po té správné dávce alkoholu ožije, jsou veselejší, vtipnější, baví sebe i své okolí. A to je fajn. Je to důvod, proč možná i záměrně vytěsníte myšlenky na to, že druhý den úsměv na tváři rozhodně mít nebudete.

7. Ach, ty historky

Platí takové pořekadlo. Kdo se ráno nestydí, ten se večer nebavil. A koneckonců jeden takový alkoholový večírek vás může bavit třeba další rok. Jen ty historky, které si budete s přáteli či rodinou vyprávět, vás rozesmějí, a tentokrát bez kapky alkoholu.

Foto: Thinkstock

Přátelé, dobrá zábava, smích, dobré jídlo. V tom všem je těžké mít přehled o tom, kolik jste toho vypiliFoto: Thinkstock

8. Každé poučení se hodí

Co tě nezabije, to tě posílí. Je to další zkušenost, další ponaučení, možná si přece jen příště dáte pozor. Jednou snad rozum vážně dostanete.

9. Sekáte latinu

Jedna věc je fyzická nevolnost, druhá pak morální kocovina. Ale i ta je k něčemu dobrá, protože většina lidí po nějakém alkoholovém excesu minimálně nějaký čas seká dobrotu. Otázkou je samozřejmě to, jak dlouhé či krátké tyhle nezlobicí pauzy máte.

10. Můžete radit

Víte, co je to kocovina, moc dobře víte, co alkohol dokáže. A pak můžete tahle moudra předávat dál, třeba svým dětem. A když se vás zeptají, proč se těmito radami sami ne vždy řídíte? Odpovězte, že opakování je přece matka moudrosti!

Foto: Archiv firem

Když servírovat alkohol, tak stylově!Foto: Archiv firem

A co vy a alkohol? Kdy jste to naposledy přehnali?

Reklama

Načítám