Hlavní obsah

10 emocí, které prožívá žena, když ji opustí partner

Foto: Profimedia

Rozchod bolí a vždy si projdete řadou nepříjemných emocíFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec! Dostaly jste kopačky. Partner vás opustil. A to, co v nejbližší době prožijete, nebude nic příjemného. Je to plejáda nejrůznějších emocí, které s vámi pořádně zamávají.

Článek

Ať už odešel z jakéhokoli důvodu, vy teď máte zlomené srdce. Prožíváte všechno možné, máte v sobě zmatek, a možná ani samy sebe nepoznáváte. Když vás totiž někdo opustí, projdete si mnoha nepříjemnými stavy. Třeba těchto deset pocitů zažije téměř každý.

1. Šok

Ať už jste tušily, že má partner zaječí úmysly, nebo jste o tom neměly ani ponětí, když to přijde, je to stejně vždycky šok. Někdy větší, jindy menší, ale nepříjemné překvapení je to pokaždé. Nechce se vám tomu věřit, máte pocit, že jde o hloupý žert, připadáte si jak v nepovedeném filmu.

2. Smutek

Prvotní šok velmi brzy vystřídá lítost. Je to to období, kdy nestíháte dokupovat kapesníky. Nemáte chuť k jídlu, nemůžete v noci spát, pláčete, přes den se jen tak tak držíte. Stačí ale jakákoli drobnost, která vám vašeho ex připomene, a slzy se opět řinou.

Foto: Profimedia

Můžete na svého ex třeba žárlit k zblázněníFoto: Profimedia

3. Pocit křivdy

Byla to zrada! Tohle jste si nezasloužily. Váš smutek se vlastně ještě zhoršuje, protože se k němu přimíchaly pocity křivdy a ublíženost. Jak vám tohle mohl udělat někdo, koho jste tak milovaly? To přece není fér!

4. Zlost

Od téhle ublíženosti bývá jen krůček ke vzteku. Prostě se najednou ještě ke všem těm šíleným emocím zlobíte. Na toho, kdo vás opustil, ale i na sebe, že jste mu tak věřily.

5. Nenávist

Zlost může (ale také nemusí) přerůst v nenávist. Veškeré vaše negativní pocity se jakoby přetransformují v to, že začnete svého ex nenávidět. Jen na něj pomyslíte, nejraději byste vraždily. Nemáte pro něj hezkého slova, všechny milé vzpomínky jste vytěsnily, hlavou vám jen běží všechno ošklivé, co vám kdy udělal a řekl.

6. Žárlivost

Pokud má novou známost, žárlíte na tu, která vám ho „ukradla“. Pokud nikoho nemá, nebo nevíte, jak na tom teď je, přehráváte si všechny možné scénáře. Možná ho špehujete na sociálních sítích, nebo třeba vyzvídáte od jeho kamarádů a známých. Představa, že má jiná to, co vy ještě nedávno, vás neskutečně bolí.

Foto: Profimedia

Pláč, zlost, vztek. I to k rozchodu bohužel patříFoto: Profimedia

7. Pocity viny

Snažíte se to celé pochopit, zjistit, proč k rozchodu došlo. A samozřejmě vám hlavou víří otázky typu: „Co jsem udělala špatně?“, „Netlačila jsem na něj moc?“, „Neměla jsem být milejší?“ a podobně.

8. Strach

K rozchodu a tomu, že jste najednou zase single, bohužel patří i strach. Obavy z nejrůznějších věcí. Od těch praktických (kde budu bydlet, utáhnu nájem sama,…), až po ty týkající se vašeho budoucího milostného života. Můžete mít strach, že už nikdy nenajdete lásku, že navždy budete samy, že už nikdy nebudete nikoho tak moc milovat.

9. Klid

Po určitém čase (u někoho to může být po pár týdnech, u někoho to trvá roky) přijde jakési smíření, vyrovnání se s rozchodem. Najednou pocítíte klid a mír a příval nové energie.

10. Odhodlání

Poslední emocí, která vás nejspíš čeká, je odhodlání. Chuť začít znovu, poučit se z toho, co bylo, a najít novou lásku. Jste rozhodnuté znovu být šťastné, opět se hřát na sluníčku. A přijde vám neuvěřitelné, jak moc jste se trápily, když život je i přes milostné problémy krásný.

Co jste při rozchodu prožívaly vy? Jaké emoce s vámi nejvíc zamávaly?

Reklama

Načítám