Hlavní obsah

10 let od prvního dílu Teorie velkého třesku! Jak se změnily hlavní postavy?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ano, zní to dost děsivě – tuhle partičku podivínů ze seriálu Teorie velkého třesku sledujeme už deset let. Je to vážně tak: 24. září 2007 byl na stanici CBS odvysílán první díl. Na dabovanou verzi jsme si museli počkat až do dubna roku 2009. Jak vypadají herci dnes?

Článek

Seriál o vědcích a šprtech... Kdo by se na něj chtěl dívat? Vždyť to přece nemůže být ani moc vtipné, napadne asi spoustu lidí. Jenže stačí se podívat na jeden díl seriálu The Big Bang Theory, u nás známého jako Teorie velkého třesku, a člověku je hned jasné, že to je všechno, jen ne nuda. A fanoušci, bacha – v pondělí 25. září startuje v Americe jedenáctá série!

Dva géniové, Leonard a Sheldon, spolu bydlí v jednom bytě, a třebaže jsou schopni vyřešit všechny problémy vzniku světa, na vlastní život by potřebovali učebnici. Často jsou u nich Howard a Rajesh, další intelektuálové, ne o moc praktičtější než Leonard a Sheldon. Vědecké debaty a počítačové hry jim narušuje krásná sousedka Penny, do které se Leonard zakouká hned v první sérii. Ačkoliv je její IQ zhruba poloviční, má jeden velký benefit, který Leonarda nenechává klidným: je to přitažlivá žena.

Za deset let bylo natočeno deset sérií, a i když postavy jsou stále stejné, jejich představitelé se mění. Podívejte se, jak vypadali při vysílání prvního dílu a jak vypadají dnes.

Jim Parsons jako Sheldon Cooper

Jestli někdo vypadá stále stejně, pak je to Jim Parsons (44), představitel Sheldona Coopera. Tento hrdina je génius, ale chybí mu emoční inteligence a to, že nemá žádné kamarády, si kompenzuje prací. Situace se změní poté, co se k němu přistěhuje Leonard. V reálném životě se Jim Parsons letos na jaře oženil, vzal si svoji životní lásku Todda Spiewaka (40), se kterým před svatbou chodil čtrnáct let. Poprvé se spolu na veřejnosti ukázali v roce 2013. Jim Parsons neměl žádný velký coming out, jak to občas u slavných lidí bývá, o své homosexualitě nikdy příliš nemluvil.

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Johnny Galecki jako Leonard Hofstadter

Zato na Leonardovi neboli Johnnym Galeckim (42) se těch deset let podepsalo. S věkem se trochu zakulatil a v současné době se ještě ozdobil plnovousem. Leonard se hned v první sérii zamiluje do blonďaté sousedky Penny a začne to mezi nimi jiskřit. Chodit spolu ale začnou až ve třetí sérii. Často se spekulovalo (a spekuluje) o tom, že tito dva si padli do oka i mimo natáčení. Jenže představitelka Penny byla do loňského roku vdaná, takže co šlo, drželi pod pokličkou.

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Kaley Cuoco jako Penny Hofstadter

Překvapuje vás, že má stejné příjmení jako Leonard? Je to tím, že se v seriálu nakonec vezmou. (Bacha, spoiler!) Jinak její příjmení nikdy uvedeno nebylo. Penny rozhodně není chytrá jako její sousedé, naopak spíše než na svůj mozek sází na krásu a touží se stát herečkou. Příliš se jí to nedaří a pracuje jako číšnice. Jestli něčím své mužské kamarády převyšuje, tak je to sociální inteligence. Pennyina představitelka Kaley Cuoco (31) působí v reálu skromně, neukazuje se příliš na večírcích, a když se o ní píše, tak často v souvislosti se vztahem s Johnnym Galeckim. Herečka se vloni rozvedla s tenistou Ryanem Sweetingem (30) a nyní se v její blízkosti objevuje nejčastěji Karl Cook (27), profesionální jezdec na koni.

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Simon Helberg jako Howard Wolowitz

Nejen Howard Wolowitz je židovského vyznání, i jeho představitel Simon Helberg (36) pochází z židovské rodiny. Howard je letecký inženýr, který navrhuje a plánuje cesty do vesmíru, kam sám i v pozdější sérii letěl. Tvrdí, že umí šest jazyků (z nichž je jeden klingonština), a je tak trochu otravný svými sarkastickými vtipy, které ostatní považují občas za přehnané. V reálném životě je pravděpodobně mnohem vtipnější, vystupoval jako komik společně s Derekem Watersem a později s Bobem Odenkirkem.

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Kunal Nayyar jako Rajesh Koothrappali

Snad největším tragédem seriálu (alespoň co se týče vztahů) je Rajesh. Mít otce gynekologa mu nebylo nic platné v tom, aby uměl hovořit se ženami. Dokonce si nemůže ani objednat v restauraci, je-li obsluha ženského pohlaví, a jediné, co ho dokáže v tomhle směru uvolnit, je alkohol. Chová se občas jako gay, i když je podle svých slov naprosto heterosexuální. O tom se diváci přesvědčí, když začne chodit s Lucy – což ale dlouho nevydrží. Kunal Nayyar (36) má ve skutečnosti do Rajeshe dost daleko. Jeho manželkou je totiž Neha Kapur (33), Miss India z roku 2006.

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Sledujete Teorii velkého třesku?

Načítám