Hlavní obsah

Ztřeštěná chůva slaví 25. Připomeňte si kultovní seriál

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nezaměnitelný hlas Fran Fine zní z obrazovek už pětadvacet let. Přesně před tolika lety byla odvysílána první epizoda seriálu o ztřeštěné chůvě tří dětí, která jde z průšvihu do průšvihu. Mezi českými diváky má sitcom úspěch, jakmile totiž doběhne poslední řada, začne se zase od začátku.

Článek

Naštvané „Slečno Fine!“ z úst bohatého producenta Maxwella Sheffielda zaznělo snad v každé epizodě oblíbeného seriálu. O zábavné průšvihy v něm totiž nebylo nouze a stejně tak o celebrity.

Během vysílání mezi lety 1993 až 1999 se jich v něm objevilo několik desítek, což je důkazem obrovské popularity sitcomu. Zahrála si v něm například Elizabeth Taylor (†79), Donald Trump (72), Pamela Anderson (51) nebo Céline Dion (50).

Pořad pořád dokola

Chůva k pohledání, Fran Fine, slaví pětadvacet. Krásný věk, že? Její představitelce je ovšem o několik desítek let víc. Herečka Fran Drescher letos oslavila už jednašedesáté narozeniny. A je to právě ona, která spolu s exmanželem Peterem Marcem Jacobsonem (61) stála u zrodu série. S hlavní postavou tak herečka sdílí nejen křestní jméno, ale většina postav nese jména dalších členů její rodiny. Také v originále zábavný přízvuk v kombinaci se silnými nosovkami je její, i když přiznala, že před kamerou trochu přehrávala.

Foto: Profimedia.cz

Všechny hlavní postavy pohromadě. Zleva stojí Yetta Fine (Ann Morgan Gilbert), Silvia Fine (Renée Taylor), Valerie Tolliero (Rachel Chagall), Fran Fine (Fran Drescher), Maxwell Sheffield (Charles Shaughnessy), C. C. Babcock (Lauren Lane), Niels (Daniel Davis). Na schodech sedí Grace (Madeline Zima), Maggie (Nicholle Tom) a Brighton (Benjamin Salisbury)Foto: Profimedia.cz

Manželství s gayem

V seriálu nemá Fran o příhody nouze. Skutečný život Fran Drescher ovšem není o nic méně zajímavý, i když se s ní moc nemazlil. Musela se vyrovnat například se znásilněním, kterého se dopustil jeden ze zlodějů, před zraky spoutaného Franina manžela.

Ten jí zase po jednadvacetiletém manželském soužití oznámil, že je gay. Přesto zůstali dobrými přáteli. Má za sebou také úspěšnou léčbu rakoviny dělohy, i když lékaře musela obcházet dva roky, než jí nemoc konečně diagnostikovali.

Foto: Profimedia.cz

Seriálová matka a dcera po letech zase spoluFoto: Profimedia.cz

Baron mezi herci

Charismatického vdovce se třemi dětmi, Maxwella Sheffielda, kterému nová chůva obrátí život naruby, ztvárnil anglický herec Charles Shaughnessy (63). Do povědomí diváků se dostal ještě před „Chůvou k pohledání“ rolí Shanea Donovana v seriálu „Tak jde čas“. Zajímavostí je, že se pyšní titulem baron.

Doslova před obrazovkami vyrostly a dospěly tři seriálové děti. Role nejstarší z nich, Maggie, se ujala herečka Nicholle Tom (40). Do seriálu nastoupila jako patnáctiletá teenagerka a končila jako dospělá žena. V herecké branži se pohybuje od osmi let, ale na úspěch, který sklidila v sitcomu, už dalšími rolemi nenavázala. Ani herecká kariéra Benjamina Salisburyho (38) alias Brightona, prostředního z dětí, nebyla nijak zářivá. Po několika nevýrazných rolích skončila v roce 2006. U filmu ale zůstal, pracuje jako viceprezident pro provoz parku „Universal Studios Hollywood“.

Foto: Profimedia.cz

Charles Shaughnessy alias Maxwell Sheffield prošedivěl a stále mu to slušíFoto: Profimedia.cz

Komu se na place nelíbilo?

Koho by nerozněžnila roztomilá a velice chytrá Grace v podání nejmladší Madeline Zimy (33)? Herectví se stále věnuje, i když ani ona díru do světa neudělala. Její dvě sestry jsou také herečky. Před pár lety se ovšem Madeline nechala slyšet, že natáčení pro ni jako šestiletou dívku nebylo moc příjemným zážitkem.

Co se škádlívá, to se rádo mívá. Maxwellova obchodní partnerka C. C. Babcock se tak dlouho pošťuchovala s majordomem Nielsem, až si nakonec na televizní obrazovce padli do náruče. Lauren Lane (57) momentálně vyučuje herectví na univerzitě, Daniel Davis (72) zase působí spíše v divadle.

Nezapomenutelná byla i ne moc bystrá Franina kamarádka Val Toriello (Rachel Chagall, 65), matka Silvia Fine (Renée Taylor, 85) nebo sklerotická babička Yetta Fine (Ann Morgan Guilbert, †87).

Foto: Kathy Hutchins (Shutterstock), s_bukley (Shutterstock), Profimedia

Takhle dnes vypadají seriálové děti Grace, Maggie a Brighton. To je rozdíl, co (viz foto výše)? Foto: Kathy Hutchins (Shutterstock), s_bukley (Shutterstock), Profimedia

Máte rádi „Chůvu k pohledání“?

Reklama

Související témata:

Načítám