Hlavní obsah

10 typických výmluv žen, proč nemohou zhubnout

Foto: Profimedia

Většina žen by chtěla zhubnout, málokteré se to ale doopravdy podaříFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málokterá žena je spokojena se svou postavou. Téměř každá by ráda zhubla, ale většině se to nepodaří, případně shozená kila obratem nabere zpět. A tohle je 10 výmluv, proč to zase nevyšlo.

Článek

Ženy mají vzácný dar být neustále nespokojené s vlastní postavou. Bože, mám pneumatiku jako blázen. Jestli nezhubnu aspoň pět kilo, tak do plavek nejdu! To jsou věty, které lze slyšet od mnohých žen. Ale u většiny to tím také končí. Místo hubnutí přicházejí výmluvy.

1. Mám to v genech

Mám tloušťku od přírody, máme to prostě v rodině. Můžu dřít, jak chci, ale geny jsou geny, s těmi nic neudělám.

Genetická výbava má na postavu samozřejmě vliv, ale rozhodně se s tím něco dělat dá. Někdo se nemusí moc snažit a je štíhlý, jiný musí sakramentsky makat. Ale to už je osud. Ovšem tlustý nemusí být nikdo, ať už má v genech cokoli!

2. Tloustnu i ze vzduchu

Já skoro nejím, ale prostě nabírám i ze vzduchu. To je stesk mnoha žen. Buď lžou a potají se přejídají, nebo jim opravdu nefunguje spalování. V tom případě to chce vyhledat odborníka a zjistit, proč metabolismus nefunguje, jak má.

Foto: Profimedia

Jsem ve stresu, proto jím sladké. Tak to je hodně častá výmluvaFoto: Profimedia

3. Nemám čas

Tak tohle je hodně častá výmluva. Předchází jí výčet každodenních povinností, které žena musí zvládat, a zakončuje se to povzdechem typu „já bych tak ráda chodila cvičit, ale řekněte mi kdy“.

Jenže všechno jde, když se chce. A mnohdy by stačilo třeba jen zapomenout na existenci výtahu a schody šlapat hezky po svých. Nebo o víkendu vyrazit i s dětmi na kole.

4. Jsem tak vyčerpaná

Je to taková obdoba předešlé výmluvy. Místo na nedostatek času se ženy vymlouvají i na nedostatek energie. „Když všechno obstarám, je devět večer a já usínám za pochodu,“ vysvětlují důvod, proč se opět žádné cvičení nekonalo.

Chce se to překonat. Cvičení je totiž mimo jiné i skvělým dobíječem energie.

5. Kdo mi jako pohlídá děti

I tohle se dá slyšet dost často. „Jak mám chodit cvičit, když mám pořád na krku děti?“ Přitom to není tak složité. Ve větších městech sportovní centra běžně nabízejí i hlídání dětí za leckdy symbolický poplatek. Nebo můžete cvičit doma, jen na ProŽeny.cz najdete mnoho cvičebních plánů, instruktážní DVD také seženete kdekoli!

Foto: Profimedia

Děti jsou další věcí, kterou řada žen odůvodňuje své marné snahy o zhubnutíFoto: Profimedia

6. Jsem ve stresu

Každý má nějaké ty problémy, každá žena si čas od času projde náročným obdobím. Rozhodně ale není nutné při něm přibrat dvacet kilo. Nemusíte doma sedět, hořekovat nad tím, jak vás v práci drtí šéf a zajídat to třetí čokoládou. Odbourat stres lze i jinak. Třeba když si půjdete zaběhat!

7. Nemám pevnou vůli

Tohle je takový ten pokus o upřímnost. Ten, kdo to říká, přece není žádný alibista, jasně přiznává svou vinu. To sice ano, ale i tak se vlastně vymlouvá. Pevná vůle se totiž dá natrénovat.

8. Manžel dietní jídla jíst nebude

„No jo, zase vařím knedlo-vepřo-zelo, ale když s brokolicí by mě manžel hnal“. Tohle je klasická ukázka toho, jak na někoho jiného svést, že jste si k večeři místo salátu opět daly čtyři knedlíky. A nejspíš vám to tak i vyhovuje, jinak byste si tu brokolici klidně daly samy.

9. Mám to po dětech

Dost žen se se štíhlou linií rozloučilo v okamžiku, kdy otěhotněly. Ale nemusí to tak být. Podle lékařů byste v těhotenství (pokud jste zdravá a netrápí vás nějaké komplikace například v podobě zadržování vody v těle) měly přibrat maximálně patnáct kilo. Všechno, co je nad, jste si prostě jen vyjedly! Ale i tak, zhubnout se dá cokoli, jen se nesmíte vymlouvat! Třeba právě na ty děti.

10. Je to věkem

Když vám bylo dvacet, jeden den jste vynechaly sladké, a měly jste tři kila dole. Ve třiceti jste na sladké musely zapomenout alespoň na měsíc, po přechodu v podstatě navždy. Ano, s věkem se metabolismus zpomaluje, kila se hůř shazují, zato snadněji nabírají. Je to nefér, ale je to tak. A nelze se na to vymlouvat. Bohužel čím jste starší, tím víc musíte makat, abyste se udržely štíhlé, to je prostě fakt!

A co vy? Taky se vymlouváte?

Načítám