Hlavní obsah

10 signálů, že je chlap zarputilý svobodný mládenec

Foto: Profimedia

Může být zábavný, příjemný a vůbec skvělý. Jenže co když nemá o vážný vztah zájem?Foto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dávno jim už není dvacet, a jak by řekly starší generace, rozhodně už mají věk na ženění. Jenže jim se svobodný život zalíbil. Jsou to zarputilí staří mládenci. Poznejte je včas!

Článek

Mnohdy mají vše, po čem ženy touží. Jsou vtipní, chytří, sexy, mají dobrou práci. Jednoduše ideální adepti na manželství, případně na zakládání rodiny. Jenže o to staří mládenci nemají zájem. Tohle je deset známek, podle kterých je můžete poznat a zbytečně na ně neupínat svoje naděje (nemusí samozřejmě platit všechny a u každého, ale pro mnoho starých mládenců jsou typické).

1. Hodně zájmů

Nemají žádné povinnosti plynoucí ze vztahu či z rodičovství, a tak mají čas a energii věnovat se takovému množství koníčků, o jakém se zadaným pánům může většinou jen zdát. Nebývá vůbec neobvyklé, že jde leckdy o záliby adrenalinové, časově i finančně nákladné.

2. Soustředěnost na práci

Není to samozřejmě železné pravidlo, nejen mezi vysokými manažery jsou staří mládenci. Ale dost často platí, že se tihle muži hodně soustředí a upínají na svou práci, na budování kariéry, na rozjezd podnikání a podobně. A rozhodně jim vyhovuje, že se nemusí nikomu omlouvat, že opět zůstali v práci přes čas nebo že večer tráví u počítače.

Foto: Profimedia

Staří mládenci svou energii dost často věnují práci a budování kariéryFoto: Profimedia

3. Nepřizpůsobivost

Když člověk žije dlouho sám, snadno si zvykne na to, že vše je podle něj. On je jediným vládcem své domácnosti i svého života. Jakékoli přizpůsobování a vytváření kompromisů, i když se týkají drobností, mu pak může činit potíže. Proto staří mládenci nechápou, proč by se třeba měli vzdát svého fotbalu a jít do divadla a podobně.

4. Soběstačnost

Jsou zvyklí, že jim nikdo s ničím nepomáhá, a tak se o sebe umí postarat. Vaří, uklízejí, nakupují, perou. Případně, když něco neumí nebo se jim do toho nechce, zařídí si to jinak. Možná si platí paní, co jim žehlí, nebo se stravují výhradně v restauracích, každopádně nikoho, kdo by o ně a jejich potřeby pečoval, nepotřebují.

5. Podobně orientovaní kamarádi

Mezi jejich kamarády se samozřejmě ženáči objevit mohou, ale věřte, že mezi ty nejlepší nejspíš patřit nebudou. Koneckonců oni potřebují parťáky na svobodný život, ne chlapy, co po dvou pivech usínají, protože jejich novorozený syn probrečel už čtyři noci.

6. Vtípky na adresu ženáčů

Co si budeme povídat, zadaní muži bývají často snadným cílem pro vtípky. A kdo jiný by si z nich mohl nejčastěji utahovat, než právě ti, kterých se starosti ženáčů netýkají. Ano, ti, kteří nemají na ruce dětské tetování růžového poníka od dcerky, ti, kterým přítelkyně nevolá, kdy dorazí domů, a ti, kteří nemusí po cestě z práce koupit chleba na snídani.

Foto: Profimedia

Má spoustu svobodných kamarádů? Zpozorněte, je to jedna ze známek staromládenectvíFoto: Profimedia

7. Emoce na uzdě

Randí s vámi, svým způsobem vás má i rád, ale prostě na vážné vztahy není moc stavěný. Ví to o sobě a nechce vás zbytečně obelhávat. Proto drží své city a emoce na uzdě. Od starých mládenců vyznání lásky, sladká slovíčka a romantická gesta nečekejte.

8. Mají rádi samotu

Umí se zabavit jen sami se sebou, vystačí si. A v pravidelných intervalech se objevují chvíle, kdy jakoukoli společnost odmítají. A možná i ne úplně taktně a jemně. Nechápou, proč by měli někomu vysvětlovat, že ho nechtějí vidět. Prostě nechtějí.

9. Nesvěřují se

Nečekejte, že si s vámi budou do rána povídat o tom, jaké měli dětství a zasypou vás desítkami velmi osobních historek. A když je v práci někdo naštve nebo budou mít starosti, nejspíš u vás nebudou hledat pochopení a podporu. Jsou zvyklí si své věci řešit sami a nechtějí na tom nic měnit.

10. Plány, v nichž nefigurujete

Mají samozřejmě určité plány do budoucna, uvažují o tom, kam pojedou na dovolenou, kde by chtěli být třeba za pět let a podobně. Ale v jejich plánech vy ani jiná žena (natož děti) moc nefigurují. Plánují, jak si koupí super sportovní auto, ne rodinný vůz. Jak vyrazí na ryby do Norska, ne do Říma za památkami a romantikou.

Znáte nějakého starého mládence? Sedí to na něj?

Související témata:

Načítám