Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Pozor na dámy s „vyřešenou minulostí‟

Foto: thinkstock

Zralý muž od zralé ženy čeká vyřešenou minulost, ne starostiFoto: thinkstock

Reklama

Muž, který se (třeba po rozvodu) ve zralejším věku (řekněme po padesátce) ocitne na seznamovacím trhu, má (pokud není rozvodem ožebračen, zejména pak domohl-li se významnějšího postavení) možnost volby.

Článek

a) začít si ještě jeden život tím, že si namluví 35letou ambiciózní podnikatelku, které na poplach zvoní budík biologických hodin, a založí s ní rodinu, v níž jeho děti budou zhruba stejně staré jako jeho vnuci z prvního manželství

b) namluví si ženu přiměřenou věkem s takzvanou vyřešenou minulostí, rozuměj – s odrostlými a na vlastních nohou stojícími dětmi.

Pro jednoduchost analyzujeme jen nevýhody obou variant.

Varianta a) vede k dalšímu prakticky doživotnímu závazku a dřině až do hrobu při budování a udržování dalšího (kolikátého už v pořadí?) rodinného hnízda, k opětnému zapřažení se do káry – spíše do dvojkáry – na cestě do nedohledna. To vše v době, kdy už to náš chlapíček celkem nemá zapotřebí, protože už jedny děti někde má, povinnost vůči svému biologickému pudu splnil a zasloužil by si konečně trochu klidu a času na vlastní koníčky.

Nevýhodou varianty b) je starší a většinou nevzhlednější ženské tělo, které takto získáváme, na což ovšem muže, kteří se naučili zestárnout, příroda připravila, takže to, co nám vadilo ve dvaceti, dávno už v padesáti neřešíme. Ušetřené starosti se zakládáním rodiny s mladou partnerkou za to většinou stojí.

Foto: thinkstock

Založit novou rodinu, nebo ne?Foto: thinkstock

Mnohem zásadnějším problémem je podvodné tvrzení oné postarší ženy, že má vyřešenou minulost. Našeho nešťastníka si nabrnkla mnohdy právě proto, aby na něj navalila břímě, které sama nezvládá: odrostlé, leč nesamostatné a nezaměstnatelné děti, nemovitosti v dezolátním stavu atd.

Chlapíček, který si naivně myslel, že si bude v poklidu žít v dostatku něhy, sexu a klidného zázemí, bude doučovat (nebo shánět a platit někoho na doučování) její dceru, která nemůže dokončit školu, protože žije v podnájmu s fetujícím dredařem a na všechno kašle, bude shánět a platit ubytování pro jejího syna, který je nezaměstnaný a má platit na nechtěné dítě s cikánkou, bude nucen spravovat zpustlou nemovitost jejích rodičů, bude zahrnován nářky nad nezvedeností jejích parchantů, ano, i vnuků.

Peníze, které si plánoval na přilepšení v životě, mu postupně odtečou na dlouho neplacená zdravotní a sociální pojištění a další provoz jejího potomstva. A sex? Původně pohodový a kdykoli? Ve skutečnosti, jen když ona nebude hlídat vnoučata, vézt autem dospělého syna na „pracák“, zařizovat dovolenou dceři se šamstrem či brigádničit v Tesku, aby vydělala na podnájem feťáka a dcery, která je přece samostatná, a tak nebude bydlet s mámou.

Chlap má možná problémy se svou minulostí také. Ale řeší si je sám, nikoho s tím neotravuje, na nikoho svůj náklad nepřesouvá, tu svou káru si utáhne. Ve svém věku už nechce vléci káry dvě. Proto chtěl ženu s vyřešenou minulostí.

Bláhovec jeden!

Reklama

Načítám