Hlavní obsah

3 rady, jak dodat svému hlasu sex-appeal

Foto: Profimedia

Hlas, který má mít sex-appeal, se netřese a není z něj znát nervozitaFoto: Profimedia

Reklama

Snažíte se udělat na někoho dojem? Jediná věta pronesená správným hlasem to zařídí. Že se sexy hlas nedá naučit? Omyl, vždy pro svůj mluvený projev můžete něco udělat. Jak a čím zaperlíte?

Článek

Výzkumy dokazují, že hlas může být silné afrodiziakum. Nebo obráceně. Nedávno, když zaměstnanci jedné nejmenované firmy propagující tabletky proti bolení v krku, vyzpovídali 2000 Britů, ukázalo se, že čtvrtina lidí by do vztahu nešla jen kvůli nepříjemnému hlasu protějšku.

Ta samá anketa dokonce „vyzradila“ slavná jména, která sexy hlas mají. Herci George Clooney, Sean Connery, Pierce Brosnan či zpěvačka Cheryl Cole. Příšerný zvuk ze sebe naopak vydává samozvaná celebrita a hvězdička reality show Kim Kardashian. Právě ona prý vyloženě „kňučí“. Asi nezná fígle, které hlas dělají atraktivní. Měla by jí poradit britská sexuoložka Tracey Cox. Které tři její rady dodají i vašemu hlasu sex-appeal?

1. Dýchejte

Podle této odbornice je na vině neatraktivního hlasu převážně stres nebo vzrušení. Obojí způsobuje, že lidé často zapomínají správně dýchat. A bez přísunu kyslíku mozek nedokáže jasně uvažovat a dotyčný mluví vysokým, přiškrceným hlasem. Co s tím?

„Dýchejte zvolna, beze spěchu a zhluboka. Tak budete nejen působit klidně, ale také se tak i cítit,“ zní první doporučení Tracey Cox. Vlastní analýza zvukové přitažlivosti ovšem neuškodí nikdy.

Foto: Profimedia

Špatné hospodaření s dechem vám prokáže psí službu. Naučte se zvolna dýchat!Foto: Profimedia

2. Poslouchejte sami sebe

„Pro většinu lidí je nepříjemný šok, když zaslechnou vlastní hlas, třeba z telefonního záznamníku,“ přiznává sexuoložka s tím, že přehled o svém ústním projevu získáte, pokud svůj hlas nahrajete. Při jeho poslechu se zaměřte na několik věcí.

Mluvíte srozumitelně a souvisle? Dáváte druhému možnost, aby mohl odpovídat? Skáčete do řeči? Jakým tónem a jak vysokým hlasem hovoříte? A mluvíte monotónně? Všechny tyto aspekty působí na atraktivitu mluveného projevu. Až budete znát odpovědi na tyto otázky, zavřete oči.

„Představte si, že neznáte osobu, které ten hlas patří. Jak podle vás vypadá? Jakou má osobnost? Je svůdná?“ dál radí sexuoložka s doporučením, že již tohle samotné zjištění vás posune dál. Ihned totiž svůj hlas přizpůsobíte svojí osobnosti. Budete vědět, že původně byl moc hlasitý, nebo naopak tichý, mumlavý či vrzavý.

Foto: Profimedia

Rychlé drmolení vytváří nečitelnou změť slov. Mluvte pomalu a srozumitelněFoto: Profimedia

3. Zaměřte se na jméno

Poté podle bodu jedna v přítomnosti druhé osoby klidně dýchejte a používejte malou lest. Zkuste svým „naučeným hlasem“ opakovat jméno osoby, které se chcete zalíbit, a to každých pět minut rozhovoru.

Ihned získáte její pozornost a podle sexuoložky, která tento fígl prozradila ve své knize Superflirt, bude dotyčný objekt zájmu mnohem méně odolný vůči vašemu následujícímu kroku. Ať už se jedná o nabídku spolupráce nebo pozvání na večeři.

Tak co říkáte nově nabytému sebevědomí? Že bude těžké udržet si ho? Tak to máte pravdu. O hlas se musí i pečovat.

Specialisté doporučují pít hodně vody, omezit příjem alkoholu, dostatečně odpočívat, a pokud možno vyhýbat se přílišné konzumaci kofeinu, čaje nebo kokakolových nápojů. Způsobí totiž suchost hrdla, které má negativní dopad na tón hlasu. Mimochodem, škodí i cigaretový kouř a ústní vody s obsahem alkoholu. Ty jsou zase nevhodné pro podráždění krku. Tak ať nedopadnete jako chudák Kim Kardashianka…

A co pro svůj sexy hlas děláte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám