Hlavní obsah

Sexuální vyvrcholení: Je normální křičet, škrábat nebo kousat?

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Křičet, nekřičet? Zatínat pěsti do polštáře a škrábat nehty? Akustické a verbální projevy přímo na vrcholu mohou mít mnoho podob. Otázkou však je, které z nich jsou normální?

Článek

I když na sex existují různé tabulky, vzorce a výzkumy, dodnes jsou některé (zásadní) otázky nezodpovězeny. Lidé si třeba někdy dělají starosti s tím, jak se chovají při orgasmu. Fakt, že se při něm někteří přestávají ovládat a jiní zase ne, je přivádí do trapných rozpaků. Co na to říci?

Americký sexuální poradce a mentor Paul Joannides tvrdí, že jednoznačnou odpověď dát nelze. Podle něj neexistuje žádné pravidlo, jak se při sexuálním vyvrcholení chovat. „Pohlavní vzrušení rovná se změněný stav mysli a to, jak při něm jednáte, je výlučnou záležitostí osobní volby,“ zastává názor s tím, že je hodně lidí, kteří prožívají úžasná vyvrcholení, aniž by na sobě dali cokoli znát. Jejich orgasmy probíhají uvnitř a okolnímu světu zůstávají skryty.

Byla to „blahoda“, pane Jahoda!

Co se týče mužů, tak mnozí z nich bohužel trpí utkvělou představou, že žena musí při vyvrcholení vydávat spoustu zvuků. Omyl. Jak podotýká zmíněný expert, korelace mezi množstvím decibelů a intenzitou slasti je velmi malá.

Některé ženy supí jako parní lokomotiva, jiné jsou kromě občasného povzdechu či zajíknutí tiché jako myška. A totéž platí i pro muže. Vše je tedy individuální, o hranicích a limitech tato kauza není, i když… To, co prožíváte přímo při orgasmu, by mělo aspoň v rámci možností zůstat intimní – ať z toho není problém. Ne u vás, ale u ostatních.

Jen jsem šlápla na ježka!

V Americe je třeba znát případ, kdy se jistá Amanda Warfel z Pensylvánie natolik odvazovala při sexu, že na ni sousedé museli zavolat policii. Amanda totiž miluje divoký sex, a proto všichni v okolí několika desítek metrů věděli, kdy má orgasmus. Jelikož každou noc byly její projevy hlasitější a výraznější, sousedé to nevydrželi a nejprve Amandu upozornili, ať se zklidní. Tu jejich výtka naopak povzbudila. Došlo tedy na urovnávání záležitosti přes státní orgány. Divoška dostala 45 dní vězení. Právem, nebo neprávem?

Sexuologové se shodují, že ačkoli se při orgasmu mění vědomí, v naší kultuře nejsou hlučné projevy při sexu příliš tolerovány – aspoň co se z pohledu souseda nebo jiného „náhodného kolemjdoucího“ týče. Podstatné taky je, kdy a kde „křičíte a výskáte“.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Někdo při vrcholu křičí, někdo mlčí. Oboje je v pořádkuFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Když křičíte z plných plic

Pokud je to na veřejném prostranství, nebo v době nočního klidu, je to problém. Pak na vás kdokoli může zavolat městskou policii, přičemž hrozí bloková pokuta. Jakmile se situace opakuje, už si zaděláváte na něco horšího. Že máte svoje akustické projevy, do kterých tedy druhým něco je a není, zvládnuté? Ve váš neprospěch momentálně hrají dvě důležité věci.

Jelikož sexuolog Petr Weiss tvrdí, že s nárůstem sebeuvědomění žen i s jejich sexuální a společenskou emancipací podle statistik stoupá počet orgastických dam, nemusíte se ovládnout, ani kdybyste se na hlavu stavěli. (Celé tohle velmi příjemné zjištění souvisí především se zvýšenou informovaností žen o sexuálních otázkách, o tom, na co mají při milování právo a jak toto své právo naplnit.) Za druhé, je tu čas otevřených oken. Lze tedy jen doporučit, že lidé by se měli chovat tak, aby se později nemuseli omlouvat.

A jak se při sexuálním vyvrcholení chováte vy? Křičíte?

Reklama

Načítám