Hlavní obsah

3 recepty ze zdravých novinek: S těmito jídly si hubnutí budete užívat!

Foto: Profimedia

Experimenty se zdravými recepty vás určitě budou bavitFoto: Profimedia

Reklama

Že jsou zdravé potraviny chuťová nuda? A jídla připravená z nich nemají šmrnc? Nesmysl! Na scéně zdravé výživy se stále objevují zajímavé novinky, se kterými se v kuchyni dají dělat divy. Nevěříte?

Článek

Když přijdete poprvé do obchodu se zdravou výživou, objevíte nejspíš potraviny, které jste v životě neviděli. Všelijaké výrobky ze semínek, rostlinné alternativy mléka i masa nebo obiloviny, co vypadají trochu jako rýže, trochu jako kuskus, ale nejsou ani jedno. Divné, že...

Zkuste ale překonat počáteční skepsi a trochu se mezi regály porozhlédnout. Abychom vás k tomu aspoň malinko naladili, vybrali jsme tři zdravé výrobky, které jsme si oblíbili, a předkládáme je i spolu s recepty, které stojí za to vyzkoušet!

Zeleninové těstoviny carbonara

Chcete si svoje oblíbené jídlo trochu odlehčit? Tedy ne trochu, spíš hodně odlehčit? Zkuste zeleninové těstoviny vyrobené z kořenové zeleniny konjac, které mají jen 12 kcal na 100 gramů!

Na 4 porce potřebujete: 200 g Perfect Pasta, 100 g pancetty, 2 žloutky, černý pepř a parmezán

Foto: Perfect-Pasta

Těstoviny carbonara v superzdravé a superlehké variantěFoto: Perfect-Pasta

Postup: Do žloutků nastrouhejte parmezán. Panchettu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi. Přidejte Perfect Pasta. Přilejte směs žloutků a parmezánu a ihned odstavte z plotny. Opepřete dle chuti.

Mandlová pochoutka s quinoou

Experimentovat můžete také s rostlinnými mléky. Překvapí vás, kolik nevšedních chutí nabízejí.

Na 4 porce potřebujete: 1 hrnek quinoy, 2 hrnky vody, mletou skořici, sůl, 1 dezert Alpro, 1 jablko, 250 ml mandlového nápoje Alpro, plátky mandlí

Foto: Alpro

Dezert, ze kterého nemusíte mít výčitkyFoto: Alpro

Postup: Hrnek quinoy propláchněte, přidejte dva hrnky vody a vařte 15 až 20 minut. Zmírněte plamen, zakryjte a vyčkávejte, dokud se všechna voda nevstřebá. Přidejte skořici a špetku soli. Do skleničky či mističky dejte vrstvu quinoy, vanilkového Alpro dezertu a plátky jablek. Takto vrstvěte na sebe. Zalejte ohřátým mandlovým Alpro nápojem, posypte nasekanými mandlemi a zakápněte trochou medu.

Dýňový krém se zakysanou smetanou a chia semínky

Jestli má zdravá výživa nějakou hvězdu hvězd, jejíž skvělé vlastnosti vážně musíte vyzkoušet, pak jsou to chia semínka!

Na 4 porce potřebujete: 350 g muškátové dýně, 165 g cibule, 250 ml zakysané smetany, sůl dle chuti, 25 g chia semínek, 1 l zeleninového vývaru, 10 ml slunečnicového oleje

Foto: LA-Food

Klasickou dýňovku zpestří chia semínkaFoto: LA-Food

Postup: Čerstvou muškátovou dýni oloupejte a nakrájejte na malé kostky, orestujte na slunečnicovém oleji s pokrájenou cibulkou, zalejte zeleninovým vývarem a na mírném ohni povařte asi 15 minut až do změknutí. Mezitím nasypte chia semínka do zakysané smetany a nechte nabobtnat. Jakmile je dýně měkká, dochuťte solí, přidejte nabobtnalá chia semínka se zakysanou smetanou, pár minut povařte a můžete podávat.

Vyzkoušíte naše recepty?

Reklama

Načítám