Hlavní obsah

32 jasných signálů, že vám partner zahýbá. Jak lháře odhalit?

Foto: Profimedia

Na tom, jestli vás partner podvádí, se prý dá přijít překvapivě snadnoFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by ten svíravý pocit neznal… Doma asi není něco v pořádku. Má partner poměr? Podvádí vás? Schází se snad s někým? Z indicií, které sestavil soukromý detektiv, budete mít jasno – téměř ihned!

Článek

Neklamné známky podvádění tak, jak je uvádějí psychologové, jsou většinou založené na pocitu provinění, „nekalém svědomí“ či změnách chování. Ano, u hříšníků to takhle obvykle chodí.

Buď dělají něco, co se s jejich minulým životem neslučuje, nebo se naopak snaží chovat nenápadně a „přehrávají“. Poznat se každopádně dřív či později dají. (Aspoň většinou.)

Jistý člověk se ale rozhodl, že jejich prozrazení uspíší a odtajnil seznam, který proklínají miliony lidí na celém světě.

Jak odhalit lháře?

Jedná se o kanadského bývalého policistu a nyní soukromého detektiva Raymonda B. Greena, který ve spolupráci s uznávanou americkou profesorkou psychologie Marcellou Bakur Weiner z Marymount Manhattan College napsal knihu Podvodníci: 180 neklamných známek toho, že váš partner zanáší a jak ho chytit. Informací v této knize je mnoho, nicméně to nejdůležitější se dá shrnout do 32 bodů.

Všechno, co musíte udělat, je sledovat partnera déle než 24 hodin. Jakmile po pár dnech pozorování zaznamenáte něco z tohoto seznamu (ideálně víc položek současně), vaše polovička je citově zainteresovaná někde jinde.

Foto: Profimedia

...Jen pár otázek, a můžete mít naprosto jasnoFoto: Profimedia

Projevy člověka, který „ulítává“

  1. Věnuje vám větší pozornost než obvykle. Důvodem je, že se cítí být vinen. Ale pozor, pozornost vůči vám je postupně snižována a nakonec zmizí poté, co se záležitost mimo domov prohloubí.
  2. Zahrne vás dárky. Stejně jako u prvního bodu platí, že tohle se děje kvůli pocitu provinění.
  3. Z jeho chování cítíte, že je něco špatně. „Věřte svým instinktům. Jste osobou, která zná partnerovy zvyky, rutinu, postoje a chování. Máte právo na znepokojení, pokud se něco mění,“ apeluje detektiv.
  4. Začal častěji chodit na ryby / do posilovny / na kolo. Důležité je vypozorovat pocit, s jakým se vrací. Setkání s milenkou obvykle doprovází výčitky smíchané se slastným pocitem. Poznáte to?
  5. Najednou mluví o ukončování vztahů. Fráze typu „Co bys dělal, Milane, kdyby ses teď rozešel?“ nejsou dobrým znamením.
  6. Z domu odchází rozčarovaný a slabý, vrací se v dobré náladě. „Tak dobře, jdu teda nakoupit, no!“ Za hodinu je doma a neskutečně září.
  7. Je jako kostka ledu. Buď se stará moc, nebo naopak vůbec nehovoří o svých pocitech. Nic mezi tím není.
  8. Najednou změnil hudební vkus. Vzhledem k tomu, aby mohl častěji poslouchat oblíbenou hudbu s „přítelkyní“, osvojil si některé z jejích zvyků a koníčků.
  9. Stouplo mu sebevědomí. „Je o mne zájem. Ještě stále si mě někdo váží. Hurá!“ On je teď na vrcholu – a doceněn.
  10. Neustále kritizuje jinou osobu (opačného pohlaví). „To je jen hra. Chce, ať si myslíte, že právě tahle osoba není jeho typ, i když se s ní nebo jí podobnou stýká,“ varuje detektiv.
  11. Všímá si vztahů ostatních. Náhle ví o všech všechno. (Vztahy mu nedají spát, protože je řeší.)
  12. Je víc emocionálně rozhozený. Stal se závislý na vašich komentářích, i když jsou neutrální.
  13. Věnuje pozornost nejdřív sobě, pak dětem a rodinnému životu. Vy nemůžete nic říct, protože každý dostává „to svoje“. Ale stejně tam uvnitř víte, že něco nehraje.
  14. Začal si hrát na schovávanou. Odchází, když telefonuje, dítěti se ukryje třeba i do skříně, jen aby měl prostor k napsání esemesky.
  15. Přestal chválit váš vzhled. „Nové šaty? A kde?“
  16. Už neříká „miluji tě“. Jeho zásoba těchto slov se vyčerpává jinde.
  17. Vypadá přešle, když pro něj něco děláte. Žehlíte mu košili do práce? Skoro ani nepoděkuje, protože zažívá pocit viny. „Ona se tu dře, a přitom já…“
  18. Když na něj uhodíte, obviňuje vás. Prý nemáte silné důkazy. A vůbec, jak si o něm právě tohle můžete myslet?
  19. Dává přednost trávení času s kamarády. Vy pro něj nejste prioritou.
  20. Přestal mít zájem o diskusi na téma „funkční vztah“. Návrhy na komunikaci a rozhovor se většinou nesetkávají s úspěchem.
  21. Už se k vám nemá. Po prvních dnech, kdy byl ostražitý, přestává být opatrný. Nedává vám ruku, nepohladí vás po zádech jako dřív.
  22. Upřednostňuje čtení nebo sledování televize před milováním. Sex? A ona je středa?
  23. Často mluví o problémech jiných lidí. Odvrací pozornost nebo si připravuje půdu. Chce totiž poukázat na to, že i jinde a u jiných vztah neklape.
  24. Používá jiná slova. Tenhle slovník nepatří jemu, ale milence.
  25. Časem se přestává věnovat i dětem. „Právě děti často samy poznají, že s jejich otcem něco nehraje,“ dál říká Raymond B. Green.
  26. Je strašně utahaný. Ok, může být, ale když se zeptáte na podrobnosti, o ničem nechce mluvit. A většinou se vymluví na práci.
  27. Zdá se vám, že se při sexu nesoustředí? Hm... O nadšení ani nemluvě.
  28. Ráno vypadá překvapeně nebo zmateně. Důvodem je fakt, že si zrovna není jistý, kdo s ním v té posteli je.
  29. Neuváženě mu vypadne nějaké dívčí jméno – víc než jednou. Pokud se muž nachází v jistém deliriu, může si poplést jména, nebo najedou ze sebe vysoukat větu typu: „Však Markéta to taky říkala.“ A kdo je Markéta?
  30. Už to není jako dřív. Vaši přátelé a rodinní příslušníci napětí mezi vámi dvěma cítili ještě dlouho před tím, než si ho uvědomujete vy. Prostor pro nevěru by tedy byl... Takže, jak je to dlouho, co spolu moc nemluvíte?
  31. Často má pocit, že ho vyslýcháte, i když se ptáte na obyčejnou věc. „Jak bylo v práci?“ Nevinná otázka se může zvrtnout v hádku o právech a svobodě.
  32. Po probuzení vypadá vyčerpaně a ustaraně. To už tak bývá, když vám hlava přemýšlí o zásadních věcech…

A jak to máte vy? Poznali jste nevěru ze strany partnera podle nějaké jiné indicie?

Reklama

Související témata:

Načítám