Hlavní obsah

3krát jinak krásná aneb Letní líčení, které zvládne každá!

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Také se ztotožňujete s tvrzením, že líčení je především zábava? Tak si přijdete na své. Spolu s vizážistkou Jankou Letkovou vás totiž naučíme tři nové letní looky. A nebojte se, každý postup má jen šest kroků.

Článek

Připravte si líčidla a štětečky. Díky přesnému návodu si můžete každý z make-upů, který vytvořila vizážistka Janka Letková, vyzkoušet doslova na vlastí kůži. Až si prostudujete postup, samy zjistíte, že o nic složitého nejde. Tak jdete do toho?

1. Slíbaná rtěnka & ultra lesk

Nadvláda matných rtů je, zdá se, u konce. Jestli se vám stýskalo po starém dobrém lesku, pro čirou tubičku si zase zajděte. Průhledný produkt můžete nanášet přes oblíbené rtěnky, přičemž klidně zkuste současný trend, kdy se barva nedotahuje až k okrajům rtů. S čistým svědomím si tak usnadněte práci, zapomeňte na precizní konturu a rtěnku naneste jen na střed rtů a dál ji jemně rozetřete vatovou tyčinkou. Pro letní líčení je tato metoda ideální!

Foto: Eva Malúšová

Třešňová rtěnka a štědrá dávka lesku. Líbí?Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Vizážistka Janka Letková nechala veškerý důraz na rtech a na oči záměrně nepoužila ani řasenkuFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

S dokonalou konturou se trápit nemusíte. Rtěnku klidně naneste jen do středu rtů a směrem ven ji jemně rozetřeteFoto: Eva Malúšová

Jak postupovat?

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

  • 1. krok: rozjasňující podkladová báze - Základem líčení je perfektně upravená a svěží pleť, proto doporučujeme začít podkladovou bází s rozjasňujícím efektem. Líčení bude navíc déle držet.
  • 2. krok: make-up - Použijte lehčí hydratační make-up a pečlivě ho naneste na celý obličej.
  • 3. krok: tváře - Vyberte si oblíbený jemný odstín ideálně do bronzova a použijte ho na tváře. Tím samým produktem potom poprašte i víčka. Řasenku vizážistka vynechala, pokud se však bez ní cítíte jako nahé, klidně ji ve slabé vrstvě naneste.
  • 4. krok: obočí - Bez jeho úpravy není žádné líčení kompletní. Použijte stín, gel nebo tužku tak, jak jste zvyklé, a dbejte na to, aby byl tvar obočí dokonalý.
  • 5. krok: rtěnka - Třešňovou rtěnku naneste do středu rtů, k okrajům ji jen jemně rozetřete vatovou tyčinkou. Rtěnka by měla vypadat jako po dlouhé puse.
  • 6. krok: lesk na rty - Líčení zakončete vrstvou čirého lesku.

Ideální pomocníci

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. rozjasňující podkladová báze Radiance Primer, NARS, prodává Sephora, 1050 Kč; 2. make-up Face & Body, MAC, 1250 Kč; 3. paletka tvářenek Spectrum Blush Palette, odstín Coral, Zoeva, prodává Douglas, 499 Kč; 4. rtěnka 2 v 1 pro matný i lesklý efekt Kajal Lip Duo, odstín Rosy Smash, Lancôme, 760 Kč; 5. gelový lesk Sephora, odstín Totally Lucid, 295 KčFoto: Archiv firem

2. Jako od sluníčka

S bronzovým líčením neuděláte chybu. A vůbec nevadí, že jste se ještě nestihly ani trochu opálit – pokud máte světlounkou pleť, jednoduše sáhněte po jemnějších variantách. Opatrné buďte v případě, že je vaše pokožka problematická a s rozšířenými póry. Té svědčí matné produkty bez jakýchkoli třpytek a perleti. Máte-li chuť si s líčením více vyhrát, nespokojte se jen s bronzerem na tvářích a přidejte i stín na oční víčka. V případě výraznějšího líčení vybírejte jemnější rtěnku, kdybyste naopak zůstaly jen u zmiňovaných „ošlehaných“ tváří, klidně volte i nápadnější barvu na rty. Třeba korálovou.

Foto: Eva Malúšová

Stačí pár tahů štětcem a budete muset zodpovídat dotazy, kde jste byly na dovolenéFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Bronz nesvědčí jen tváři, ale i očím. Jejich nalíčení ještě více podtrhne černá tužkaFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Líčení doplňte nejlépe jemnou hydratační rtěnkouFoto: Eva Malúšová

Jak postupovat?

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

  • 1. krok: make-up - Stejně jako v předchozím případě začněte sjednocením pleti.
  • 2. krok: bronzer - Pudrový bronzer aplikujte na místa, kterých se přirozeně nejvíce dotýká slunce. Řeč je o lícních kostech, hřbetu nosu, hraně čela i bradě.
  • 3. krok: bronzový stín - Tmavší bronzový stín naneste na celé horní víčko i pod to spodní. Oční stín nezapomeňte správně zapracovat – nejintenzivnější by měl být na samotném víčku, směrem výš ho nechte postupně mizet.
  • 4. krok: řasenka - S tou tentokrát nešetřete, k výraznému líčení očí se dramatické řasy hodí.
  • 5. krok: černá linka - Vymalujte takzvanou spodní vodní (neboli vnitřní) linku černou tužkou – a líčení očí je hotové.
  • 6. krok: rtěnka - Vybírejte z jemnějších barev na pomezí hnědorůžové. Super tipem na léto jsou hydratační tužky a „máslíčka“, která najdete pod názvem „lip butter“.

Ideální pomocníci

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. make-up Skin Feels Good, Lancôme, 890 Kč; 2. bronzer Artdeco, odstín Terracotta, prodává Douglas, 599 Kč; 3. oční stíny Metal Crush Eye Shadow, odstín Synergy, Kat Von D, prodává Sephora, 590 Kč; 4. kajalová tužka Slim Eye Pencil, NYX, 79 Kč; 5. hydratační tužka Chubby Stick Intense, odstín Curviest Caramel, Clinique, 560 KčFoto: Archiv firem

3. Zaostřeno na zelenou

Současné trendy přejí barvám. Chcete-li zkusit zase něco jiného, pořiďte si krémový stín v zelenkavém odstínu a pusťte se do líčení. Ptáte se, proč krémový? Tyto textury působí svěžejším dojmem (což se v létě hodí dvojnásob) a navíc se mohou pochlubit slušnou výdrží, která odolá i vlhku a horku. Krémovou doporučujeme použít i tvářenku – pokud jste s ní ještě nepracovaly, budete nadšené. Tváři dodá ten správný lesk a nanáší se jednoduše prsty.

Foto: Eva Malúšová

Není zelená jako zelená. V létě se zaměřte především na světlejší svěží odstínyFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Pudrovou tvářenku se vyplatí vyměnit za krémovou. S její pomocí budete vypadat, jako byste minulou noc prospaly minimálně dvanáct hodinFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Budete-li stejně jako vizážistka pracovat s krémovými stíny i tvářenkou, rty už udržte raději v matuFoto: Eva Malúšová

Jak postupovat?

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

  • 1. krok: make-up - Ano, opět byste měly začínat důkladným nanesením make-upu.
  • 2. krok: tvářenka - Pro rozzářený efekt zvolte krémovou variantu ve světlerůžovém odstínu.
  • 3. krok: krémový stín - Zelený krémový stín naneste na celé horní víčko a barvou orámujte i spodek. Nemáte-li tento stín po ruce, samozřejmě můžete pracovat i s klasickým pudrovým. Výsledek však bude odlišný.
  • 4. krok: řasenka - Zvýrazněte řasy několika tahy řasenky a líčení očí máte za sebou.
  • 5. krok: rtěnka - Zelené oči doplňte jemnou tělovou rtěnkou. Pokud jste stejně jako vizážistka volily krémové produkty, dejte přednost matnější variantě.
  • 6. krok: obočí - Finální péči věnujte obočí a upravte ho tak, jak jste zvyklé.

Ideální pomocníci

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. krémové oční stíny Vivid Brights, odstín Aqua Sapphire-Mint, NYX, 269 Kč; 2. řasenka Hypnôse Extra Black, Lancôme, 710 Kč; 3. krémové multilíčidlo Coloring Multi Stick, odstín Rosy Angel, Missha, 508 Kč; 4. barevný krémový gel na obočí Ka-Brow!, Benefit, prodává Sephora, 790 Kč; 5. matná rtěnka NYX, odstín Couture Light Pink, 239 KčFoto: Archiv firem

Anketa

Které líčení je podle vás to nej?
S třešňovou rtěnkou a leskem!
9,9 %
Klasika – bronzové!
75,7 %
To se zelenými stíny!
14,4 %
Celkem hlasovalo 695 čtenářů.

Náš tým 

  • Vizáž - Janka Letková
  • Modelka - Barbora Ekrtová (Czechoslovak Models)
  • Styling - Šárka Štursová
  • Oblečení a doplňky - Tonak, H&M, Lindex, Dyrberg/Kern

Reklama

Načítám