Hlavní obsah

4 dobré věci, na které narazíte během špatného sexu

Foto: thinkstock

Víte, k čemu všemu je dobré, když vám to v posteli neklapne?Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nic není jen černé nebo bílé. A to platí i pro milostný akt! Co pozitivního lze načerpat během špatného a vůbec neuspokojivého pohlavního styku? Budete se divit, jaké dobré věci na vás čekají!

Článek

Bez ohledu na to, jak je člověk úspěšný při sběru intimních zkušeností a empatických milenců, špatný den se nevyhne nikomu. Nicméně, i když sex nestojí za nic, něco pozitivního z toho přece jen vzejde. Na které čtyři dobré věci přijdete jen při dočasném kolapsu milostného života, tedy v momentě, kdy jste účastníkem špatného sexu? (Skvělý sex je takový, po němž jsou obě strany spokojeny.)

1. Zjistíte, co opravdu (ne)chcete

Dokážete definovat sexuální spokojenost? Vážně? Nejlépe to jde v momentě, kdy máte možnost porovnání se špatným sexem! Pak si vážíte toho dobrého. Můžeme to nazvat třeba harmonií Jing a Jang. Pouze jedna věc je horší než zažít neuspokojivý, nudný a naprosto ubíjející sex. Vědomě se dopouštět stejné chyby víckrát. To není cesta ke zdravému sexuálnímu životu.

Když už tedy víte, co není váš šálek čaje, něco s tím dělejte, hledejte cestu, jak to zlepšit. Jak říká sexuolog Zlatko Pastor: „Trpělivost, poskytnutí šance, schopnost odolat unáhleným protitahům, zachovat vzájemnou komunikaci i sex – u každého je řešení jiné, u někoho žádné.“ Ovšem to nezjistíte, dokud to nezkusíte. A pamatujte. Monotónní sex má až znecitlivující účinek. Co s tím? „Změna prostředí je obzvlášť pro ženy velmi důležitá," říká John Gray, psycholog a autor knihy Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše.

2. Zhodnotíte vlastní um

Pro někoho je výtka na vlastní sexuální um urážkou, pro druhého naopak situace k zamyšlení, neboli šance, jak být v posteli lepší a lepší. Chytrý milenec se neurazí, ale naslouchá. Takže pakliže je v posteli cosi vyčteno vám, nebo vy naopak něco vyčtete druhému, otevřete komunikační kanál a vstřebávejte informace. Pomůže vám to v dalším rozvoji. Není totiž tajemstvím, že špatný sex je příznakem problémů ve vztazích nebo v sobě.

Foto: thinkstock

Už víte přesně, co nechcete, což je skvělá cesta k tomu, umět formulovat, co se vám opravdu líbíFoto: thinkstock

3. Dostanete se pod povrch

Při sexu se může odhalit mnohé, neboť i ten sebelepší hráč si přestane dávat pozor na své uhlazené chování. Přeskakuje předehru a dře poštěváček do úmoru? Zajímá se jen o svůj orgasmus? Vyžaduje orální sex, ale sám ho nechce poskytovat? Sám selže, ale snaží se to „hodit“ na vás? Připomínky ho absolutně nezajímají? Takovému jde jen o sebechválu! A špatný sex ho prozradí! Chcete-li ho, nechte si ho. Že ne? Vykopněte ho z postele, dokud je čas!

4. Stanete se hráčem

Sexuálně inteligentní osoby vědí, že nový milenec se může jen těžko zbavovat starých návyků. Sex s ním nestojí za nic? Je příliš nesmělý a nemá zkušenosti? Možná potřebuje jen trochu času a trpělivosti. A toho se dá skvěle využít. Jak? Role-playing! On bude žák, vy učitel. Předáte mu svoje zkušenosti, a ještě se u toho pobavíte! A pak že na špatném sexu není vůbec nic pozitivního! Kdo hledá, najde...

Napadá vás ještě něco dobrého, na co lze přijít při neuspokojivých milostných zážitcích? Napište nám do diskuse!

Reklama

Načítám