Hlavní obsah

4 důvody, proč mají muži věčně ruce v kalhotách. Se sexem to nemá nic společného!

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho mužů si pravidelně sahá do rozkroku – v soukromí i na veřejnosti, aniž by jim to připadalo vulgární či nevhodné. Co za tím stojí a proč jsou jejich ruce neodmyslitelně spjaté s vlastním přirozením?

Článek

Muži penisu připisují obrovskou důležitost. „Penis je jediná hračka z dětství, která muže doprovází celý život a je mu neustále k dispozici. Je to jediná hračka, kterou kdy měl a bude mít, obdařená tou vlastností, že je zdrojem potěšení, když za ni tahá,“ popisuje americký sexpert Paul Joannides ve své knize Sex je umět, chtít a vědět. A dodává, že ona zmíněná hračka neustále mění tvar a velikost a podněty pro její oživení přicházejí z říše pocitů a smyslového vnímání. Zkuste něco podobného objevit v sebevětším hračkářství… Kromě toho, že se tedy jedná o takové kapesní „tamagoči“, sahají si pánové do kalhot i z jiných důvodů.

Potvrzení vlastní identity

Paul Joannides tvrdí, že první, co muž udělá, když se ráno probudí, a poslední, než večer usne, je, že se dotkne svého penisu a šourku. Je to prý mužský obřad potvrzení identity, který nemá nic společného s erotickou stimulací. Skoro jako by se pánové uklidňovali, že stále jsou těmi, kým jsou… Dělá jim zkrátka dobře, když v rozkroku nahmatají svoje rodinné klenoty, které dokazují, že jsou pány tvorstva – důležití kohouti a muži s velkým M, kteří s jedním válečkem a dvojčaty kulatého tvaru obstojí ve světě plném nástrah. 

Nutno dodat, že někteří pánové jsou diskrétní, tudíž oblažují svůj penis dotykem přes kapsu kalhot. Existují však i tací, kteří se s tím nepářou a sáhnou si do rozkroku živočišně a přímo. No a u skupiny těch, kdo jsou doma, jen tak v trenkách nebo rovnou nazí, je to jasné. Pohoda především!

Ochrana cenného balíčku

Ruka v kalhotách znamená i ochranu vůči potenciálnímu nebezpečí z vnějšího světa. Tak to aspoň říká Vanessa Van Edwards, autorka knihy Detekce lidské lži a řeč těla 101: Váš průvodce čtením neverbálního chování lidí.

„Pánové se cítí lépe a spokojeni, když jsou jejich pohlavní orgány chráněné. Vždy se totiž najdou situace, které by jim mohly ublížit. Hra s malými, neobratnými dětmi, zasažení míčem při sportu a tak dále. Ruce v kalhotách jsou něco jako ochranný reflex, který vysvětluje, proč si třeba takoví přední hráči baseballu neustále upravují rozkrok,“ popisuje zmíněná expertka na řeč těla.

Uklidnění pocuchaných nervů

Ač to může vyznít jakkoli podivně, nebo dokonce úchylně, tření v oblasti rozkroku prý způsobuje uvolnění oxytocinu, uklidňujícího hormonu. To vyplynulo ze závěrů studie uveřejněné v časopise Frontiers in Psychology. Proto se Vanessa Van Edwards přiklání i k verzi, že muži si na svůj penis sahají ve chvílích, kdy jsou psychicky rozhození a potřebují se zklidnit.

Tak což o to, doma, hezky za zavřenými dveřmi, to snad fungovat může, ale co třeba v čekárně u lékaře, kde společně s nervózním mužem tráví čas i jiní? Pomáhá, když muž místo tření penisu dá přednost záhybům na krku nebo pažím. Aspoň tak to doporučuje Vanessa Van Edwards. Kéž by si to mnozí vzali k srdci!

Prosazení nadvlády

Dva muži naproti sobě. Představte si scénu z westernu. Kapičky potu ve tváři, dva kolty v pohotovosti, vyčkávání na ten správný okamžik. Kdo s koho? Hbitost rukou a chladná hlava rozhodují. No a nějak tahle to funguje i s penisy – když kolty nejsou k mání. Situace, kdy tváří v tvář jeden muž čelí chladnému pohledu svého obchodního soupeře, je jako vystřižená z čítanky banditů. Ten, kdo si sáhne na rozkrok, podvědomě hlásá, kdo je šéfem. Jestli to nechápete, pravděpodobně nemáte penis, ale „pouze“ prsa. Tajemné věci mezi nebem, zemí, muži a ženami holt existují….

A jak často si váš muž sahá do rozkroku?

Související témata:

Načítám