Hlavní obsah

4 nejcitlivější mužské erotogenní zóny. Znáte je?

Foto: isifa

Znáte jeho erotogenní zóny?Foto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná si myslíte, že už znáte všechna jeho citlivá místečka, která si zaslouží doteky, polibky nebo okusování, ale následující 4 pravděpodobně stále zanedbáváte. Nebo ne? Tak schválně!

Článek

Podle Darrena Michaelse z Phoenixu, který je autorem erotických povídek Flipside Erotica, obě strany příběhu, má muž 4 nejvíce sexuálně citlivé oblasti. A rozhodně nečekejte, že mezi ně patří penis! Chcete je také znát a být nejlepší v jejich stimulaci? Tak absolvujte jeho nauku o rozkoši.

Co je třeba vědět o mužských erotogenních zónách?

Lekce 1: Všímejte si nápovědy

Každý je jiný, proto se zaměřte na neverbální náznaky partnera, který svým chováním vyjadřuje to, že se mu líbí, co děláte. „Je výmluvné otočit hlavu a nechat se políbit na krku nad klíční kostí, což se mi tolik líbí,“ vysvětluje Michaels pro magazín GalTime. Mějte tedy oči na stopkách!

Lekce 2: Zmapujte okolí i možnosti

Začněte tím, že si uděláte vlastní úsudek o tom, co milého nastartuje. Mluvte, zeptejte se, požádejte o ukázku. „Většina mužů sbírá informace o sexu tak, že poslouchají názory kamarádů, kteří se chlubí svými sexuálními úlovky, nebo sledují porno, což není dobrá inspirace," říká Michaels s tím, že mnoho mužů potřebuje v této oblasti ženskou pomoc.

Když bude ten váš namítat, že přece sám sebe zná, oponujte. „Citlivost jednotlivých míst je vrozená, ale může být na jednotlivých místech vlivem zkušeností do určité míry rozvinuta nebo potlačena,“ popisuje sexuoložka Jaroslava Pondělíčková-Mašlová, jedna z autorek knihy O sexualitě a partnerských vztazích. Může tedy přijít překvapení!

Foto: thinkstock

Každý muž je jiný, ale svá příjemně citlivá místa na těle mají všichniFoto: thinkstock

Lekce 3: Nenechte se znervóznit

Podle Darrena je „ženská práce“ jednodušší, než si možná myslíte. V podstatě si stačí zapamatovat dvě věci: Zaprvé, projevte se, zadruhé, stimulujte ho s nadšením. A kde? Tady je muž nejcitlivější!

Top 4 pánské erotogenní zóny

1. Jeho ruce. Dotýkejte se jeho dlaně a něžně ji mněte během filmu. I když je to téměř nenápadné gesto, Michaels ujišťuje, že má obrovský význam. „Jemné, opravdu jemné škrábání nehty je hodně vzrušující,“ říká Jakub. „Pohyb ale musí mít rytmus, unylost a zbrklost nikoho nebaví,“ dodává.

2. Jeho krk. Na něm se nachází zvláštní místo, a to přímo nad klíční kostí. „Začátek stimulace ústy by měl být pomalý a lehký, teprve později stupňujte tlak a intenzitu," radí Darren.

3. Jeho uši. Být tak blízko, že mu můžete šeptat do ucha, je poloviční vítězství. Dýchnout, dotknout se jazykem, přejet mu po lalůčku bříšky prstů, to je to pravé ořechové!

4. Jeho mozek. „Já vím, že to zní jako typická holčičí rada, ale na nás to platí, dámy," škádlí Michaels s tím, že je důležité, aby partner věděl, že o něj máte zájem, přejete si jeho blízkost a nedáte pokoj, dokud nedostanete, co chcete. „Myšlenka, že vás může mít teď hned, zažehne jiskru v každém člověku.“ Existuje snad lepší druh škádlení, než že svému muži položíte ruku do rozkroku? Ha, konečně na ten penis došlo. Proč až teď?

Foto: isifa

Uši, ruce, mysl i krk, to jsou 4 erotogenní zóny, které když mu polaskáte, bude váš!Foto: isifa

Kam se poděly typické erotogenní zóny?

Jednotlivé zóny jsou individuálně důležité i citlivé. „Není to jenom oblast genitálu, i jinde na těle se najdou místa, která nám poskytují slast. Mapa erotické slasti ale samozřejmě neexistuje. Alespoň ne taková, abychom na ní s kompasem, dnes spíše s GPS hledali bod nebo oblasti, které spustí vytoužené reakce,“ uvádí sexuolog Zlatko Pastor s tím, že hodně záleží na partnerovi. Ti, kteří dokážou taková místa najít a objevit skryté erotické rezervy, se cení.

To si myslí i čtenář Radim. „Já za svoji veledůležitou erotogenní oblast sice považuju rozkrok, ale je fakt, že by člověk neměl odsuzovat něco, co ještě nezná. Rád zjistím, jestli někde nemám zapomenutá citlivá místa. Hlavně aby je dotyčná objevovala ráda,“ domnívá se.

Tak co, taky se vydáte na průzkum partnerova těla?

Reklama

Související témata:

Načítám