Hlavní obsah

4 tipy, jak proměnit papírové krabice v praktické úložné boxy!

Foto: Tomáš Rubín

Obyčejné krabice budou vypadat lépe v novém kabátkuFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Máte doma některé věci uložené v různých krabicích, které nejsou na první pohled příliš úhledné, a neladí tak s vaším interiérem? Poradíme vám, jak si z nich jednoduše vyrobit efektní úložné boxy!

Článek

Potřebujete dát vašim věcem v domácnosti větší řád a mít je uklizené na jednom místě? Máme pro vás řešení. Nejlepším pomocníkem jsou pro tuto příležitost úložné boxy. Nemusíte však pro ně hned běžet do obchodu, stačí když využijete pár starých krabic třeba od plen, bot nebo dárkových balíčků.

Můžete si tak vyrobit boxy na míru v různých velikostech a v designu, který se vám líbí a bude případně ladit s vaším interiérem. Navíc vám ušetří také prostor v policích a vy i vaše děti tak najdete své věci či hračky vždy na svém místě.

Co budete potřebovat

  • Krabice různých velikostí (vhodné jsou určitě z pevnějšího kartonu) -
  • Zbytek tapety (ideální je samolepicí a omyvatelná) -
  • Zbytky krajky -
  • Jutový provázek -
  • Starý svetr a úzký pásek -
  • Nůžky a lepidlo -
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Do koupelny

Moc hezky bude vypadat box, který je omotaný přírodním jutovým provázkem a dozdobený na horním okraji nalepenou krajkou. Pokud chcete zajistit omyvatelnost uvnitř krabice, vlepte dovnitř kousek plastové měkké fólie či voděodolné tapety.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

S krajkou

Jednoduché a efektní. Tak vypadá krabice oblepená výraznou krajkou, do které si můžete schovat třeba šití a pletení.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Na kabelky

Máte zálibu v menších kabelkách a už se vám nikam nevejdou? Vyrobte si na ně speciální box. Tento vytvoříte z krabice a samolepicí tapety a přidáte ucha z úzkého pásku. Ta přilepte tavnou pistolí a ještě zevnitř krabice přelepte kouskem tapety pro lepší ukotvení.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ve svetru

Pokud máte ve skříni svetr, který už nenosíte, můžete jej využít na obalení krabice od plen. Stačí odstřihnout spodní část pod rukávy a natáhnout ji přes okraj tak, aby vynikl pletený vzor. Uvnitř však nezapomeňte okraje přelepit ještě ozdobnou páskou či stuhou, aby se vám zastřižený okraj nepáral.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

„Pletená“ krabice může sloužit například ke skladování ručníků, šátků, ale klidně i dětských hraček.

Foto: Tomáš Rubín

6DSC09301Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám