Hlavní obsah

4 úrovně vyvrcholení: Dosáhli jste už na nejvyšší metu?

Foto: Thinsktock

Nejen vzrušení, ale i orgasmus už dokázali odborníci rozškatulkovat do různých úrovní...Foto: Thinsktock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři fáze vzrušení již nepřekvapí nikoho, ale čtyři úrovně vyvrcholení? To už chce trochu zamyšlení! Víte třeba, co je to slast třetí úrovně? Čím se liší od vašich běžných zážitků?

Článek

„Ženské vyvrcholení je emoce, tedy cit, zážitek s celkovými tělesnými a genitálními projevy. Jeho podoba je velmi pestrá. Liší se od celkem uniformní podoby orgasmu mužů a v psychické oblasti se projevuje převážně libými pocity různého stupně,“ krásně popisuje český sexuolog Zlatko Pastor tu nejvyšší „metu“, kterou mohou ženy v posteli dosáhnout. Víte ale, že orgasmus se, aspoň podle některých, rozděluje na stupně?

Nejlepší óčko? Na prodej!

Této myšlenky se chytil například jistý výrobce erotických hraček, který na trh uvedl G-bod vibrátor unikátního tvaru navržený gynekology. Prý pomáhá ženám dosahovat nebeského třetího stupně orgasmu, který je nejintenzivnější a dlouhotrvající…. Cože? Třetí stupeň? A co to vlastně je?

Inspirace tantrou

Není jednoduché to zjistit. Klasické čtyři fáze vzrušení zná kde kdo (excitace, plató, orgasmus a uvolnění), ale úrovně orgasmu? Bez duchovního pojetí to nepůjde! A třeba taková Amara Charles, odbornice na sex a intimitu z Arizony, to ví lépe než kdokoli jiný. Je totiž šiřitelkou sbírky sexuálních technik a teorií vyvinutých a podporovaných lékařskou společností Deer Tribe, která vznikla již v roce 1986.

Toto „učení“ se nazývá Chuluaqui Quodoushka (CHOO-la-Kway Kwuh-DOE-shka) a mimo jiné pojednává o tom, že energie orgasmu je jedním z nejmocnějších nástrojů pro léčení, který příznivě působí na sféru mentální, emocionální, duchovní, fyzickou a samozřejmě sexuální. Jde o to, že vyvrcholení není jen o uvolnění nahromaděného napětí v těle, nýbrž posvátný okamžik, jež má svoje specifické členění. A pozor, nestandardní orgasmus mohou prožít muži i ženy!

4 úrovně orgasmu

První úroveň. Tato úroveň se vyznačuje průměrným množstvím fyzického uspokojení, ve které chybí skutečné duchovní nebo srdeční spojení. Prožijete-li orgasmus tohoto typu, budete pociťovat touhu, ale vaše mysl může chtít „být mimo dění“. Něco jako „o mně beze mne“. Orgasmus se vyznačuje kontrakcemi.

Foto: Thinkstock

Možná je to dobrá zpráva – třeba se můžete stále ještě v sexu těšit na něco nového!Foto: Thinkstock

Druhá úroveň. V této úrovni dochází k fyzickému uspokojení a uvolnění, které předchází začátku duchovního spojení s partnerem. Najednou máte touhu dávat i brát. Podle odbornice Amary Charles tato zkušenost může být dokonce i meditativní. Tělo prý v této úrovni orgasmu září, je zarudlé, a dokonce se objevuje brnění.

Třetí úroveň. V poslední době tolik propíraná třetí úroveň orgasmu, o níž se hovoří převážně ve spojitosti se zmíněnou erotickou pomůckou, přináší o mnoho víc naplnění než úrovně předchozí. Orgasmus v této fázi vyvolává nejen touhu dávat a brát, ale i lačnost po mazlení, pocit přátelství a radost, a v neposlední řadě i stav jakéhosi transu – snění. Právě tenhle „level“ může způsobovat roztomilou upovídanost. Tělo bzučí a vibruje.

Čtvrtá úroveň. Kompletní naplnění a sloučení všech aspektů lidské bytosti. Tak to je čtvrtá úroveň. Můžete zažít blaženost a lásku, otevřené, čisté srdce, soudržnost s partnerem a sloučení vašich energií.

„Úrovně je dobré studovat do větší hloubky,“ radí odbornice a dodává, že existuje mnoho různých „levelů", kterých lze dosáhnout. „Samozřejmě, že se bude lišit orgasmus od orgasmu, podle toho, jaká je otevřenost mezi milenci, zda jsou dokonale sladěni a jestli se energie dostane skrze čakry,“ uvádí na svých internetových stránkách. Tedy! Ten orgasmus je ale věda! Jestli mu lze přijít na kloub používáním zázračné erotické pomůcky, těžko říct. Recenze na ni ještě není dostupná.

A co vy, prožíváte svoje specifické orgasmy, které se liší od těch obecně popisovaných?

Reklama

Načítám