Hlavní obsah

4 věci, kterými ženy inspiruje komička Amy Schumer

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umí si udělat legraci sama ze sebe, což je vlastnost, kterou většina lidí postrádá. Humorem, se kterým popisuje běžné životní situace, baví hlavně ženy. Učí je nedělat si vrásky z nedostatků. Čím vším nás inspiruje komička Amy Schumer (37)?

Článek

Je to taková americká Iva Pazderková (38). Herečka, scenáristka a stand-up komička Amy Schumer dokáže svými vystoupeními rozesmát davy. Loni jste ji mohli zaregistrovat ve filmu „Jsem božská“. Její humor je sice ostrý jako břitva, ale svými citáty většinou uhodí hřebíček přímo na hlavičku.

Je vždy sama sebou

Na Amy je mimo jiné skvělé, že si na nic nehraje a je vždy sama sebou. Pro sprosté slovo nejde daleko, ale alespoň se nepřetvařuje. Nebojí se být kontroverzní a drzá. Jednou například prohlásila: „Vážím 72 kilo a stejně můžu mít sex, kdykoli se mi zachce.“

Otevírá kontroverzní témata

Komička se nebojí mluvit veřejně o sexismu a dvojích metrech, které se uplatňují na muže a ženy. Vystupuje jako feministka, ale neznamená to, že muže obviňuje z veškerých problémů na planetě. „Myslím si, že spousta lidí vůbec neví, co to feminismus znamená. Je to sociální, politická a ekonomická rovnost mezi muži a ženami. Pokud je někdo proti tomu, je šílený,“ objasnila Amy.

Foto: Profimedia.cz

Ve filmu „Jsem božská“ se najde většina ženFoto: Profimedia.cz

Váží si sama sebe bez ohledu na to, kolik váží

Další důležitou věcí, kterou komička učí ostatní ženy, je přijetí a laskavost k vlastnímu tělu, k tomu, jak vypadají. Ona sama není žádná křehotinka, kterou by povalil i slabý větřík, ale žena s běžnou konfekční velikostí, která se pohybuje mezi 38 a 40, a zaoblenými ženskými tvary. V roce 2015 se Amy stala hlavní tváří kalendáře „Pirelli“. Je v něm zachycena jen v kalhotkách na stoličce, s rukama přes ňadra.

Foto: Profimedia.cz

Amy nemá s nahotou problémFoto: Profimedia.cz

Na snímku ovšem není v nepřirozené pozici, aby vypadala co nejštíhleji, ale hrdě odhaluje i špíčky na břiše. Na svůj Twitter komička k fotce napsala: „Krásná, hnusná, tlustá, hubená, sexy, ošklivá, nechutná, bezchybná žena. A přesně o tom to je! Každá žena umí vypadat krásně, i když si tak nemusí připadat každý den.“

Amy se v minulosti nechala také slyšet: „Mám bříško a celulitidu, ale stejně si zasloužím lásku.“  A to je velká životní pravda, kterou by si měly uvědomit všechny ženy.

Foto: Profimedia.cz

Nebojí se ani extravagantních kostýmůFoto: Profimedia.cz

Humor ji neopouští za žádné situace

Amy se řídí heslem, že humor je kořením života a bez něj to nemá moc cenu. A chvilky, pro které podle ní stojí za to žít? Jsou to ty situace, kdy jsou věci v nejhorším stavu, ale člověk najde něco, čemu se může smát.

Není divu, že ji magazín „Time“  zařadil v roce 2015 do žebříčku 100 nejvlivnějších lidí světa. Kromě filmu „Jsem božská“ ji můžete vidět také ve snímku „Vykolejená“ z roku 2015, který je volně inspirovaný jejím životem nebo v show plné zábavných skečí „Amyino plodné lůno“.

Foto: Profimedia.cz

S manželem na procházce po plážiFoto: Profimedia.cz

Letos slaví komička hned dvě důležité události. V únoru se provdala za šéfkuchaře Chrise Fischera (38) a před několika týdny oznámila, že spolu čekají první dítě. Jak je u Amy zvykem, tuto novinku nepustila do světa jen tak, ale prostřednictvím fotky vévodkyně Meghan (37) a prince Harryho (34), na kterou přidělala hlavu sebe a svého manžela.

Foto: Profimedia.cz

Amy už se moc těší na přírůstek do rodinyFoto: Profimedia.cz

Viděli jste nějaké Amyino vystoupení nebo film?

Reklama

Související témata:

Načítám