Hlavní obsah

Demi Moore slaví 56! Jaká dieta stojí za její postavou?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kdo se podívá na poslední fotky Demi Moore, stěží by tipoval, že svého času největší hollywoodská sexbomba slaví 56 let! Na svůj věk vypadá extrémně dobře – a stojí za tím pro někoho pravděpodobně dost extrémní jídelníček.

Článek

Ať patří Demi Moore (56) mezi vaše herecké oblíbenkyně, nebo jste jí nikdy nepřišli na chuť, jedno jí nechat musíte. Na to, že dneska slaví 56. narozeniny, ke kterým přejeme jen to nejlepší, má naprosto perfektní, pevnou postavu a navíc působí svěžím, mladistvým dojmem. Co všechno za tím stojí?

Kult těla Demi Moore

Kolem těla Demi Moore bylo v minulosti už mnohokrát pozdvižení. Ještě jako náctiletá nafotila nahé snímky, což vyšlo najevo ve chvíli, kdy za sebou měla pár filmových rolí. Dnes se populární celebrity fotí nahé běžně, začátkem 80. let to však způsobilo poprask.

Demina nahota znovu šokovala počátkem 90. let, kdy se herečka v sedmém měsíci těhotenství nechala vyfotit v Evině rouchu na obálku časopisu Vanity Fair. Snímek měl značný společenský dopad a odstartoval éru populárních těhotenských aktů.

Za ve své době skandální byl považován film „Striptýz“ z roku 1996. Média v té době žila tím, kolik plastik musela Demi Moore kvůli roli podstoupit. Konkrétní číslo (a jestli vůbec nějakou), to může široká veřejnost dosud pouze hádat. Herečka nikdy žádnou chirurgickou úpravu nepřiznala a tvrdí, že za její krásou stojí jen geny a sport.

Postavila se depresím

Tělo Demi Moore bylo často propíráno i v negativní tónině, a to zejména v první dekádě nového tisíciletí, kdy herečka propadla depresím. Podíl na tom měly mít mimo jiné nevěry jejího tehdejšího manžela, herce Ashtona Kutchera (40). Z přitažlivé krásky se kvůli alkoholu a drogám stala zhroucená žena anorektického vzhledu.

Díky podpoře svých dcer se z toho Demi dokázala vyškrábat. Postupně začala pracovat na psychice a následně i na fyzické schránce. Dneska ve svých 56 letech vypadá naprosto perfektně a my známe její recept!

Foto: Profimedia.cz

Nejenže je herečka štíhlá, ale především má svěží šmrncFoto: Profimedia.cz

Vyznavačka syrového jídla

Jídelníček Demi Moore je až z 80 procent tvořen organickou raw vegan stravou. Veganství zcela jistě znáte – je nejen bezmasé, ale také bez vajec, mléka či medu. Raw pak představuje „syrovou“ potravu – raw jídlo může projít úpravou maximálně do 42 °C, neboť v rámci tohoto směru se předpokládá, že při vyšších teplotách se ničí živiny.

Právě tuto „čistou“ stravu považuje herečka za základní esenci svého mladistvého vzhledu. „Můj jídelníček tvoří hlavně bio zelenina, ovoce, různé variace na smoothie, džusy, také studené polévky, ořechy, semínka a různé placičky a výrobky z nich,“ popisuje Demi Moore svou dietu, která by mohla někomu připadat extrémní. „Rozhodně ale nehladovím. Jím víckrát denně než kdy předtím. Necítím se nikdy ,zaplácnutá‘ ani přesycená, stejně tak nemám nikdy hlad. Raw strava tělo skvěle vyživuje,“ dodává.

Foto: Profimedia.cz

Podle Demi Moore je zdravý jídelníček to nejdůležitější, čemu vděčí za svůj vzhledFoto: Profimedia.cz

Před posilovnou dává přednost józe a pilates

Ačkoli Demi Moore bývala známá jako holka z posilovny, která zvedá těžké činky, v posledních letech dává přednost józe a pilates, tedy programům z kategorie body & mind, jež pozitivně ovlivňují nejen tělo, ale i duši. Cvičí každý den a tyto aktivity střídá. Paradoxně říká, že až poté, co se mezi čtyřicítkou a padesátkou vzdala náročného posilování, je se svým tělem opravdu spokojená.

Líbí se vám Demi Moore? Zdá se vám mladší, než je?

Reklama

Načítám