Hlavní obsah

5 drobných gest, která dostanou do kolen každého muže

Foto: Thinkstock

Není to nic světoborného, stačí pár drobných gest a činů a váš přítel bude bez sebe blahemFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdybyste věděly, jaký účinek tyhle drobnosti mají, dělaly byste je nejspíš častěji. Existují věci, které muži milují, i když si asi myslíte opak. Tohle je pět drobných laskavostí, které na chlapy opravdu zabírají!

Článek

I muži jsou jen lidi! A jakkoli bývá jejich mozek analytický, dávají před emocemi přednost logice, snaží se být silní a mužní, jsou věci, které je vždycky dostanou. Tohle je pět drobností, které na chlapy dokonale fungují, a vždycky je tím dostanete. I když si možná myslíte, že se to hodí spíš pro holky.

1. Pochvala trochu jinak

Je obecně známo, že muže je potřeba chválit. Za odnesený odpadkový koš, umyté auto nebo opravený kapající kohoutek.

Ale to není vše, i muži rádi slyší, že jim to sluší, i když obecně platí, že tohle se říká ženám. „Já své ženě pochválím každé nové šaty nebo blůzku. Vždycky jí řeknu, že jí to sluší, vím, že jí to udělá radost. Ale i já bych rád slyšel, že ta nová košile mi vážně sekne, že mi dělá hezká ramena a podobně. Když mi žena řekne, že jsem kus pěkného chlapa, nebo že mám sexy zadek, jsem v sedmém nebi,“ popisuje sedmatřicetiletý Jiří.

Foto: Thinkstock

Ta nová košile ti vážně moc sluší. Ano, tahle jediná věta stačí k tomu, aby se muž cítil dobřeFoto: Thinkstock

2. Dotýkejte se ho!

Že jsou chlapi drsňáci a většinu z nich na romantiku moc neužije? Možná. Přesto je pro ně fyzický kontakt důležitý a opravdu nemluvíme jen o sexu!

„Miluju, když se mě holka jen tak mimoděk dotýká, v soukromí i na veřejnosti. Když jde kolem, pohladí mě po rameni a pak si třeba vezme z lednice pití, nebo se do mě zavěsí, když spolu někam jdeme, opírá si o mě hlavu a podobně. Mám rád doteky, drobné projevy citů. Navíc mi před lidmi dělá dobře, že tahle holka je moje a nebojí se to všem ukázat,“ tvrdí jednatřicetiletý Filip.

3. Dohra

On po sexu usíná, ona si chce povídat a mazlit se. Tak vypadá obecná představa toho, jak to mezi partnery vypadá po milování. Jenže nemusí to být tak jednoznačné. Pánové sice po milostných hrátkách většinou nemají energii na to, aby s vámi detailně probrali, jaký jste měly den, ani vás asi nezahrnou tunou polibků, ale ani jim nestačí se jen převalit na bok a usnout.

„Je to hloupý mýtus. Snad každý chlap, který se právě vyspal s holkou, kterou má opravdu rád, má potřebu intimní chvilku nějak hezky zakončit. Mně třeba dělá dobře, když se ke mně přítelkyně přitulí, nebo mě třeba jen drží za ruku. Dost často se na sebe třeba jen díváme a usmíváme se. A nebo taková společná sprcha po, to je něco,“ popisuje třiatřicetiletý Pavel.

Foto: Thinkstock

Nejen ženy jsou šťastné, když jim partner dá malý dárek. Platí to i obráceně, tak na své muže mysleteFoto: Thinkstock

4. Dárečky

Přinese vám partner čas od času kytku, bonboniéru nebo nějakou jinou drobnost? Prostě důkaz toho, že na vás myslí? Je to příjemné, že? Vždycky vám to udělá radost a cítíte se fajn. A funguje to i opačně. „Moje přítelkyně mi občas přinese nějakou drobnost, jen tak. Třeba vtipné ponožky, knížku, ulítlou myš k počítači. Kdykoli řekne ,koukej, co mi cvrnklo do nosu, když jsem myslela na tebe´ jsem neskonale šťastný,“ vysvětluje devětadvacetiletý Ivan.

5. Trocha péče

Oholit mu vousy, uvázat kravatu nebo mu třeba ostříhat nehty. Že nejste jeho služky a nebudete dělat věci, které zvládne sám? Čas od času byste takhle přísné být nemusely.

„Jasně, že si umím ostříhat nehty a holím se sám denně. Nejsem dítě a nepotřebuji čtyřiadvacetihodinovou péči. Když ale jednou za čas partnerka přijde a zastřihne mi vousy, namaže mi záda nebo mi zapiluje nehty, jsem nadšený. Je to pro mě projev zájmu a lásky. Já jí pak s nadšením večer zase namasíruju nohy nebo uvařím dobrou večeři. Když se máte rádi, měli byste přece o sebe vzájemně pečovat,“ tvrdí šestatřicetiletý Robert.

A co miluje váš muž?

Reklama

Načítám