Hlavní obsah

5 nejčastějších způsobů, jak praskne nevěra

Foto: thinkstock

Pozor, skoro každá nevěra se jednou provalí!Foto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř žádná nevěra netrvá věčně. Prostě dřív nebo později praskne, je to v podstatě jen otázka času. Způsoby, jak k provalení záletů dochází, jsou různé, tohle je ale pět nejčastějších.

Článek

V případě nevěry platí pořekadlo „lež má krátké nohy“ snad víc než kdekoli jinde. Většinou záletník přecení své síly a udělá chybu. „Najdou se samozřejmě přeborníci, kteří dokážou kohokoli obalamutit, ale většinou se lidé do svých lží nakonec zapletou,“ říká psychoterapeutka Lucie Horníková. Je ale víc možností, jak k provalení může dojít.

1. Šestý smysl

Tohle platí především v případech, kdy je v roli podváděné žena. Opravdu máme jakýsi šestý smysl, který nám umožňuje všímat si i naprostých detailů, drobných změn v partnerově chování a podobně. Jednoduše tak nějak vytušíte, že je v životě vašeho muže ještě jiná žena. Problém ale je v tom, že za změnou mužova chování může být i řada jiných věcí, od problémů v práci, přes zdravotní obtíže a podobně. Proto si nejdřív citlivě ověřte, zda má opravdu milenku, aniž byste se ztrapnily. Návod, jak na to, najdete zde.

2. Smůla

Zdá se, že tohle se stává velmi často. Jsou to ty situace, kdy uklízíte manželův pracovní stůl, omylem zavadíte o myš počítače, ten se probere k životu a na ploše se objeví milostná korespondence vašeho muže s milenkou. „Vzpomínám si na případ, kdy žena omylem do vyhledávače počítače zadala kombinaci písmen ,se´, ten jí začal nabízet různé kombinace, až nakonec vylétlo ,sexuální uspokojení´ napsané v e-mailu od milenky,“ popisuje Aleš Kalina, kouč z portálu Mujvztah.cz.

Foto: thinkstock

Mobil je častým způsobem odhalení nevěryFoto: thinkstock

3. Milenka vezme věci do svých rukou

Kupodivu ani situace, kdy k provalení nevěry napomůže sama milenka, nejsou zcela ojedinělé. Někdy na to jde oklikou, volá častěji a ve stále nevhodnější dobu, možná si v autě vašeho muže zapomene rtěnku a podobně. Někdy ale nemá na něco podobného sílu a jde na to přímo, prostě vám zavolá a do detailu popíše svůj vztah s vaším mužem. „Muži se obecně k řešení věcí velmi těžko rozhýbávají, naopak ženy mívají rády jasno. Proto se stává, že k provalení záletů dopomůže sama milenka,“ vysvětluje Lucie Horníková.

4. Šuskanda

Možná vám něco řekne kamarádka nebo sousedi, případně kolegové z práce. Možná nebyl váš muž dost obezřetný a s milenkou se příliš ukazoval, nebo měl jen smůlu. Každopádně lidé z vašeho okolí o jeho záletech vědí a můžete se vsadit, že mlčet dlouho nevydrží. „Zažil jsem i případ, kdy kolega vyrazil s milenkou do USA a na stejném patře hotelu byli ubytováni i jeho sousedé,“ říká Aleš Kalina.

Foto: thinkstock

V práci se šuškandě obzvášť daříFoto: thinkstock

Je smutné, že tohle je ale asi nejhorší způsob, jak se o nevěře manžela dozvědět. „Je raněn nejen cit partnerský, ale i ego, ta žena má pocit, že byla přede všemi za blbce. Navíc málokdo chce od kamarádky takto nehezkou pravdu slyšet, takže i řada přátelství na tom ztroskotala,“ upřesňuje Lucie Horníková.

5. Drobné důkazy

Je to klasika všech klasik. Blonďaté vlasy na sedačce auta, účtenka z hotelu v kapse manželova saka, které nesete do čistírny, obtisk rtěnky na límečku košile, cizí parfém u vás na chalupě, kde jste minimálně čtvrt roku nebyly. To jsou chyby, které dřív nebo později dostihnou každého. Prostě dokonale lhát do nekonečna není možné!

Podváděl vás partner? Jak jste na to přišly?

Související témata:

Načítám