Hlavní obsah

5 otázek, které napoví, zda je váš partner tím pravým

Foto: Eugenio Marongiu, Shutterstock.com

Je to vážně chlap, s nímž zestárnu? To asi občas proletí hlavou každé ženěFoto: Eugenio Marongiu, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad každou ženu občas napadne, zda je muž, který vedle ní právě spí, tím správným. Je to chlap, s nímž si užije život, vedle nějž dokáže zestárnout? Tohle jsou otázky, které by vám měly dát odpověď.

Článek

Možná jste spolu jen krátce, možná už pár let. Přesto vás čas od času napadne, zda je pro vás váš partner vhodný, zda se k sobě hodíte a bude vám to opravdu fungovat. Položte si těchto 5 otázek, upřímně si na ně odpovězte a budete mít jasno.

1. Věřím mu?

Co když budu ve velkém průšvihu? Pomůže mi? Bude při mně, i když to pro něj bude znamenat třeba riziko, problémy a starosti? Jsem si jistá, že se na něj mohu vždy spolehnout? Pokud je odpověď „ano“, není co řešit! „Vzájemná pomoc a podpora v době, kdy řešíte náročné životní otázky, jsou v partnerství velice důležité,“ říká vztahová koučka a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá.

Důvěra je totiž zdrojem pocitu jistoty a bezpečí. Pokud ji v partnera nemáte, k ničemu dobrému to nepovede. „Pak budete ve vztahu chtít být nezávislá, samostatná, ve všem si sama poradit, protože budete mít pocit, že vám partner stejně nepomůže. V takových vztazích se ženy často cítí samy a se svým partnerem vedle sebe spíš jen přežívají,“ říká vztahová koučka Lucie Königová.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Buďte k sobě upřímná a přiznejte si, jak se s ním doopravdy cítíte. Jste sama sebou?Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

2. Cítím se vedle něj krásná a přitažlivá?

Když se na vás zahledí, co vás napadne? Je to „jasně, mám velký zadek, vidíš správně“, nebo spíš „jé, kouká na mě s takovým zalíbením“? To, zda se vedle svého muže cítíte přitažlivě, je velmi důležité. Znamená to, že váš přítel vás přijímá se vším všudy, miluje každý kousek vašeho těla a vy to víte. „Vedle takového muže pokvetete,“ dodává Lucie Königová.

3. Jsem s ním spontánní?

Když vás něco napadne, tak to řeknete. Když se vám chce brečet, pláčete, když je to naopak, klidně se zlomíte v záchvatu smíchu. Jste přirozená a spontánní? Nebo nad tím, co říkáte, spíš přemýšlíte, vyhodnocujete, jak to váš partner přijme, jak zareaguje? V tomto případě je samozřejmě správnou odpovědí věta „ano, jsem vedle něj zcela spontánní“. „Pokud můžete být ve vztahu zcela upřímná, nemusíte si takzvaně hrát na někoho jiného, je to jasné znamení, že vedle sebe máte člověka, který vás miluje ve své přirozenosti. A to je pro šťastný vztah základ,“ vysvětluje Lenka Černá.

4. Tajím před ním něco?

Tady naopak kladná odpověď nic moc dobrého neznačí. Je v podstatě jedno, zda mu neřeknete, že jste si koupila novou kabelku, nebo tajíte něco zásadnějšího. Jde o to, že máte obavy z jeho reakce, víte, že nebude s vaším jednáním souhlasit, že se možná pohádáte a podobně. Ve vztahu má být ale čisto, tajnůstkaření do něj nepatří.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Základem spokojeného vztahu je otevřenost a vzájemná upřímnost, tajnůstkaření pohodu nepřinášíFoto: George Rudy, Shutterstock.com

5. Jak končívají naše hádky?

Míváte na leccos jiný názor, ne vždy se na všem shodnete? V pořádku, nejste jeden organismus, ale dvě samostatné jednotky. Kouzlo fungujících vztahů není v tom, že by se ti dva nikdy nehádali, ale v tom, že dokáží hádku zakončit kompromisem, že oba umí zhruba ve stejné míře ustupovat. „Pokud ale máte pocit, že jste to stále vy, kdo v zásadních věcech ustupuje, je zřejmé, že si ve vztahu nevěříte nebo máte z partnera strach. V takovém případě není něco v pořádku,“ říká Lucie Königová.

Jde prostě o to, zda spolu umíte mluvit, zda vaše diskuse mají nějaký smysluplný závěr. „Komunikace je ve vztahu alfou a omegou, a když ji zvládáte, může váš vztah vydržet doopravdy i celý život,“ dodává Lenka Černá.

Tak co, jaké byly vaše odpovědi?

Reklama

Související témata:

Načítám