Hlavní obsah

5 rad sexuálně spokojených párů

Foto: Profimedia

Jsou rady, které byste měli poslechnout! Tyhle od spokojených párů k nim rozhodně patříFoto: Profimedia

Reklama

Kdo jiný by měl vědět o milování víc než dlouhodobé páry? Co právě ony považují za klíčové? Tohle jsou rady těch, kdo mají již tolik zkušeností, že je mohou rozdávat!

Článek

Na sexu je fajn hlavně ta nevšednost a novota… Ne tak rychle! Když jsou dva spolu dlouho, nemusí to nutně znamenat konec romantiky a vášně. Chcete důkaz? Tyhle dvojice, které jsou spolu minimálně osm let, hodnotí svůj sexuální život pozitivně a smyslně. A o své rady se naštěstí neváhají podělit!

1. Zkracujte intimní půsty

Aleš (45) a Marie (38), v manželství 15 let. „Mám vypozorováno, že když je manžel pár dní pryč, nedostatek sexu se projeví na jeho psychice,“ vypráví Marie s tím, že se jí osvědčilo milovat se ještě před tím, než její partner opustí domov – a ideálně taky hned po návratu.

„Ono je to v podstatě tak, že když delší čas nemáte sex, jste nervózní, připadáte si nemilovaní, nepotřební, nedůležití. Proto je hodně důležité věnovat si navzájem pozornost hlavně před služebními cestami a odloučením. Nikdo pak nedělá žádné hlouposti,“ směje se manžel Aleš.

Foto: Profimedia

Říkejte si i to, co vám v sexu nefunguje. Příliš dlouho nahraný orgasmus dovede do milostného pekla nejen vás, ale i vašeho partneraFoto: Profimedia

2. Na nic si nehrajte

Zbyněk (38) a Petra (39), v manželství 8 let. „Tajemství vzrušujícího sexu? Neustále kontrolujte, že komunikační kanál mezi vámi není rezavý a nefunkční,“ krčí rameny Petra, která několik měsíců bojovala s tím, zda svému manželovi přiznat, že orgasmus jen předstírá.

„Nechtěla jsem ho ranit, jenže čím jsem filmovala déle, tím hůř mi bylo. Nakonec jsem to konečně řekla – a měla jsem to udělat už dřív,“ dodává. Oba si promluvili a pozvedli svůj milostný život na jinou úroveň.

„Neříkám, ze začátku jsem z toho byl dost špatný, ale pak jsem si uvědomil, že je to příležitost, jak dělat věci lépe nebo jinak. Upřímnost v milostném vztahu mohu jen doporučit,“ přitakává Zbyněk.

3. Občas zapomeňte na svoje roky

Miloš (42) a Karolína (37), v manželství 10 let. „Hodně podstatné je, občas se chovat jako vaše děti,“ usmívá se Karolína, která má dvě hyperaktivní ratolesti.

„Vím, je to náročné, ale ten, kdo si chce na sebe udělat čas a partnera překvapit, ten to taky udělá. My s manželem se držíme ve střehu neustále. Jednou máme sex v předsíni, podruhé se na dvacet minut zamkneme v ložnici. Ta ztřeštěnost, pubertální nápady a riskování nám pomáhají hrát si a udržovat jiskru naživu,“ popisuje před partnerem, který dodává, že miluje, když ho jeho žena uprostřed dne zatáhne třeba do koupelny. „Třeba minulý týden jsme měli sex v hotelu. Místo oběda,“ směje se Miloš.

Foto: Profimedia

Ve výzvě k milování se střídejte, udržuje se tím rovnováha ve vztahuFoto: Profimedia

4. Střídejte se

Klaus (40) a Vilma (39), ve vztahu 8 let. „Střídejte se, vždycky a ve všem,“ shoduje se bezdětná dvojice, která je dost časově vytížená. „V pátek začněte sex vy, v sobotu nechte muže, ať vás dobývá. Ráno si užívejte v pozici na koníčka, večer mu dovolte pro něj dominantnější polohu. Nic se nám neosvědčilo víc než tahle dělba práce,“ vysvětluje Vilma.

„Jednosměrky jsou nuda, to je pravda. Na vztah i sex musíte být dva, ne jen jeden, který je aktivní a vymýšlí možné i nemožné. Já jsem takhle moc spokojený,“ připojuje se Klaus, který v případě pochybností radí rozdělit si dny. „Zahajuji sex kdykoli od pondělí do pátku, Vilma zase o víkendu. Klape to,“ krčí rameny.

5. Neodmítejte inspiraci

Vasil (37) a Beáta (36), ve vztahu 9 let. „Nejhorší je, když si každý myslí, že to, co dělá, dělá nejlépe a tím pádem se již nepotřebuje vzdělávat nebo inspirovat,“ uvažuje Vasil, jehož partnerka dodává, že oni dva měli blok dívat se spolu na erotické filmy.

„Přišlo mi to trapné a zbytečné. A když už jsme se k tomu jednou dostali, Vasil se chtěl dívat na něco jiného než já. Naštěstí jsme později našli společnou řeč. Udělejte to taky. Všichni občas potřebují nakopnout a vzrušit se jinak než klasicky,“ radí Beáta.

Čím a jak zajišťujete spokojenost svého intimního vztahu právě vy?

Reklama

Načítám