Hlavní obsah

5 signálů, že muž onanuje až příliš často

Foto: Thinkstock

Někteří muži jsou na onanii doslova závislí. Kdy je ještě zdravá, a kdy už ne?Foto: Thinkstock

Reklama

Masturbace je bližší mužům než ženám, a taky to jsou většinou oni, komu se vymyká kontrole! Kolik onanie je až příliš? Je snad divné nebo nepřijatelné ukájet se třeba pětkrát za den?

Článek

„Proti masturbaci jsem nikdy nebyla,“ začíná své vyprávění dvaatřicetiletá čtenářka Marika, s jejímž manželem poslední dobou není řeč. „On se tím ani nijak netají,“ krčí rameny a dodává, že večer, když si navzájem vypráví o svém pracovním dni, její manžel klidně pronese: „Jsem prostě ve stresu. Musel jsem si to dvakrát udělat v práci na záchodě.“

I když Marika není z těch, které na partnerovu „ruku“ žárlí, přemýšlí, jestli to manžel nepřehání. „Už se stalo, že odmítl sex, a já si myslím, že se kvůli masturbaci prostě dostal za svůj denní sexuální limit,“ uvažuje s tím, jestli někdo někdy stanovil, kolik onanie je až příliš. Existuje nějaká hranice?

Zdravý zvyk versus nutnost

„Potřeba a frekvence sexu, tedy i onanie, je velmi individuální,“ zastává názor sexuolog Zlatko Pastor s dodatkem, že pro většinu lidí je masturbace celoživotní doplňkovou nebo hlavní sexuální aktivitou. Nikdo by za ni neměl být penalizován, pokud nespadá do kategorie, pro kterou se hodí termín „chroničtí mastiči“. Kdo jsou?

Foto: Thinkstock

Touha po masturbaci by nikdy neměla převýšit vztah k sexu s vlastní partnerkouFoto: Thinkstock

Extrémní případy děsí

„Pro nadměrné a náruživé sebeukájení se používá termín onanismus. Může se objevit v rámci duševní poruchy, například mánie, nebo u poruch osobnosti, kdy se masturbace stává únikem ze stresu a odreagováním,“ popisuje Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality a dodává, že tito emočně nestabilní jedinci nejsou schopni odolat impulzu, v tomto případě chuti masturbovat a dosáhnout orgasmu.

„Jde o návykovou poruchu, která může působit i sociální problémy,“ varuje sexuolog. Že by to byl běžný případ? To ani ne.

Ztráta kontroly? Jak ji poznat?

Častá masturbace není problém, dokud ovšem nezačne negativně ovlivňovat běžný život, obecně hlásí odborníci. Tobias Köhler, urolog z univerzity Southern Illinois a Dan Drake, kalifornský sexuální terapeut. Právě oni vyjmenovali pět fyzických a psychických příznaků ztráty kontroly pro magazín Men’s Health. Týkají se i vašeho muže? Pokud ano, máte problém!

Foto: Thinkstock

V okamžiku, kdy vás začne partner odmítat, přemýšlejte, co je důvodem. A nehledejte chybu pouze u sebe!Foto: Thinkstock

  • Setkání se zraněním. Příliš velký tlak na penis, abnormální naléhavost, zuřivá neopatrnost vedoucí ke zranění. Chuť masturbovat silnější než pud sebezáchovy? Ajaj!
  • Ovlivnění vztahů. Pozdní příchody, výmluvy, poškození společenského či partnerského života a práce. I to se může stát.
  • Problémy s ejakulací. Když má partner problém vyvrcholit při sexu s vámi (nemůže se zbavit pocitu, že onanie je lepší a touží po svém naučeném a zafixovaném pohybu rukou), i to zvěstuje překročenou hranici.
  • Duchem jinde. Zdá se vám, že je často „mimo“? Má narážky na sex i u pohádky? Podezřele často se zavírá v koupelně? Onanie ho zcela pohltila…
  • Ztráta kontroly. Když na vás nevrle vyjede, jakmile si s ním o tom všem chcete promluvit, a navíc tvrdí, že on žádný problém nemá, slovo „mastič“ má napsáno na čele. Co s tím?

S. O. S.

Je nutné partnerovi otevřít oči a zmínit se mu o pomoci sexuologa. Navíc, pokud se snažíte o miminko, předneste mu dobrý argument. Tým urologa Tobiase Köhlera zjistil, že každodenní masturbace po dobu dvou týdnů vyčerpává mužské spermie o téměř 50 procent. „To dost snižuje vaše šance,“ podotkl odborník pro výše zmíněný magazín. Pokud si ty svoje chcete zachránit, mějte trpělivost a trvejte na sezení u odborníka!

A jak často masturbuje váš partner?

Reklama

Načítám