Hlavní obsah

5 věcí, které zkazí i to nejlepší rande

Foto: Thinkstock

Jsou věci, které pokazí i to nejlépe se vyvíjející randeFoto: Thinkstock

Reklama

Všechno se vyvíjí, jak má. Užíváte si bezva rande, říkáte si, že z tohohle by mohlo něco být, prostě se vám váš protějšek líbí. Jenže najednou, bum! Jedna drobnost, a nadšení je pryč!

Článek

Atmosféra je dokonalá, protějšek, s nímž jste vyrazili na rande, je více než sympatický, tak nějak vše je, jak má být. Jste nadšeni, v duchu plesáte, máte dojem, že není nic, co by to kouzlo zničilo. Jenže těchto pět věcí zkazí každé rande!

1. Peníze

Jakékoli řeči o penězích mohou opravdu vše zkazit. Ten nejrizikovější okamžik přichází ve chvíli, kdy je potřeba zaplatit útratu. A vážně nejde o to, že by chlap musel nutně ženu zvát (i když tradice tomu stále velí, není žádná ostuda, když se o finance žena s mužem podělí).

Jde spíš o to, jak to celé proběhne. Ať už muž začne pronášet věty typu: „To je děs, ta dnešní drahota. Člověk si dá pár skleniček a něco k jídlu, a aby pak celý měsíc žil o vodě!“, nebo se naopak holedbá, že si tyhle radovánky může dovolit třikrát denně, nehodí se to. A randit s držgrešlí ani namachrovaným frajírkem se nechce asi nikomu.

Ale pozor, platí to i obráceně. Pokud budete až příliš okatě řešit, kolik je za vás daný muž ochoten utratit, nebo naopak budete demonstrovat, že vy za sebe zvládnete bez problému zaplatit samy, muže to nejspíš odradí.

Foto: Thinkstock

Bylo to příjemné posezení, dokud nepřišly na řadu peníze? I to se bohužel stáváFoto: Thinkstock

2. Ukřičený pracovní hovor

Jsou samozřejmě profese, kde je potřeba být stále na příjmu, ale pokud zrovna nerandíte s hasičem ve službě nebo věhlasným chirurgem, pracovní hovory na romantickou schůzku nepatří. Když už je potřeba něco urgentně vyřídit, mělo by se to odehrát tak trochu nenápadně. Omluva a rychle vyřízený telefonní hovor ještě nikoho nezabily.

Ale co je pro povedené rande konečná, je ukřičený hovor typu, při němž máte pocit, že daný člověk (může to být žena i muž) ani tak nepracuje, jako spíš demonstruje svou důležitost a nepostradatelnost.

3. Drzá nabídka sexu

Tohle se většinou týká mužů, tedy jde o chybu, kterou dělají pánové. Vy si říkáte, že jste konečně narazily na normálního chlapa! Chlapa, co se vás nesnaží jen využít, poslouchá vás, je galantní. Bože to snad ani nemůže být pravda, říkáte si. Ale na konci schůzky přijde sprcha v podobě věty typu: „Tak co, ke mně, nebo k tobě?“ V tu chvíli je kouzlo pryč.

Foto: Thinkstock

Pozor také na alkohol. V rozumné míře může pomoci, ale když se to přežene, bývá to průšvihFoto: Thinkstock

4. Nevhodná poznámka

Tohle je velmi ošemetné, protože se ještě moc neznáte, nevíte, jaké má ten druhý názory, představy a životní směr. Proto se daná poznámka může týkat vlastně čehokoli – politiky, dětí, koníčků a podobně.

Jste-li milovníkem koček, jistě se vás dotkne, když váš protějšek pronese cosi o šílených majitelkách koček. Máte-li rádi děti a rádi byste jednou nějaké měli, nebude vám asi příliš příjemné, když z úst vašeho protějšku vyletí něco o ukřičených smradech. Ale to je bohužel riziko prvních schůzek, na nichž právě tyhle věci vyplouvají na povrch.

5. Alkohol

Alkohol může být dobrý sluha (uvolní atmosféru a odbourá počáteční stydlivost), ale také zlý pán. Když se to s ním přežene, je to konečná. Může naproti vám sedět ten nejvíc sexy chlap na světě, ale když se opije, klesne na úroveň čtvrté cenové. A u žen to snad platí dvojnásob!

Máte nějakou zkušenost, kdy vám dobře se vyvíjející rande něco takového pokazilo?

Reklama

Načítám