Hlavní obsah

5 vztahových „poprvé“, na která nikdy nezapomenete!

Foto: thinkstock

Každý pár si v průběhu času projde řadou situací, které jsou pro něj unikátní a na které nikdy nezapomeneFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechno je jednou poprvé! A to nejen v životě jako takovém, ale i v milostném vztahu. A jaká „poprvé“ vás s vaším životním partnerem čekají? Bude jich mnoho, ale tohle je pět těch nejzásadnějších!

Článek

Ať už jde o první letmý dotek, okamžik, kdy jste se poprvé spatřili, o první setkání s jeho či vašimi rodiči či první společné ráno, jsou to spíš ženy, které na to po letech vzpomínají. Muži spíš žijí okamžikem. „Každé poprvé je svým způsobem důležité, ale pravda je, že na data, výročí a podobné věci jsou spíš ženy, i když výjimky potvrzují pravidlo. Ať tak či tak, bývá to vzpomínání docela hezké,“ říká psychoterapeutka Lucie Horníková.

A tohle jsou vztahová „poprvé“, na která nejspíš nezapomenou ani pánové.

1. První rande

Oba moc dobře víte, kdy a kde to bylo. Pravděpodobně máte i představu o tom, co jste měli na sobě, co jste pili, co jedli nebo jaký film jste v kině viděli. Možná dodnes, i když je to spousta let, jasně cítíte tu nervozitu, kterou jste asi tenkrát oba prožívali. Jednoduše se vám vaše první společné rande přehrává v hlavě jako film.

Víte, co je ale na téhle vzpomínce nejdůležitější? Že dodnes víte, čím vás ten druhý dostal, čím jste se vzájemně oslnili a proč jste spolu dodnes. Při každé rozepři a neshodě si to nezapomeňte připomenout!

Foto: thinkstock

První rande je zásadní. Budete na něj s nostalgií vzpomínat i po letech společného životaFoto: thinkstock

2. První sex

Tohle bývá trochu citlivější vzpomínka, ne vždy je totiž první fyzické sblížení velkým vítězstvím. Dost často jde o nejisté, nervózní a tak trochu opatrné milování. Neznáte se, nejste sehraní, stydíte se a máte zábrany. Přesto na něj nejspíš nikdy nezapomenete.

A co udělat pro to, aby už i to první milování bylo skvělé? Zkuste se zbavit nervozity. „Dívejte se na to pozitivně. Čeká vás další milostný zážitek, znovu vás čeká ukojení té první velké touhy, čeká vás vaše společné poprvé. A cítíte-li nejistotu, zeptejte se sami sebe, co se změnilo od chvíle, kdy jste měli naposledy s někým sex,“ radí britská sexpertka Tracey Cox. Odpověď bude totiž nejspíš „nic“. Ano, jste to stále vy, vaše tělo, vaše dosavadní zkušenosti. Tak proč byste si to neměli užít?!

3. První hádka

Nelze říci, kdy to přijde, ale rozhodně to přijde. Jednou nastane situace, kdy se s partnerem neshodnete. Zkuste zachovat klid a nepropadněte šoku. „Každého svým způsobem první hádka závažnějšího charakteru zaskočí. Přece jen ty růžové brýle ukazující nám výjimečnost toho druhého a vztahu vůbec jsou děsně fajn,“ varuje Lucie Horníková.

S první hádkou nejspíš o tenhle nekritický a zároveň velmi pohodlný pohled sice přijdete, ale zase to berte tak, že se posouváte o „level" dopředu. Teď se ukáže, zda vám láska vydrží, i když se růžová občas změní v rudou.

Foto: thinkstock

První hádka bývá trochu šokem, takovým nepříjemným prozřením, že ne vždy bude vše růžové. Ale patří to k životuFoto: thinkstock

4. První velké rozhodnutí

Jakmile se rozhodnete s někým sdílet život, čeká vás spousta společných rozhodnutí. Možná po letech už je ani nebudete počítat. Ale to první, zásadní, nezapomenete nikdy. Může to být koupě bytu, pořízení psa, svatba. Prostě něco, čím dáte sobě i světu najevo, že hodláte zestárnout spolu!

5. První sexuální selhání

Ano, i to vás nejspíš čeká. Věk, fyzická kondice, stres, nemoci, starosti. To vše se může projevit tím, že váš drahý v posteli jednoduše selže. Pro oba je to asi v danou chvíli nečekaná zkušenost, ale je třeba se k ní postavit čelem a zároveň z toho nedělat vědu.

Berte to s nadhledem, dejte partnerovi čas a podpořte ho. Hlavně žádný smutek a zklamání. Máte před sebou celý život, sexu si ještě užijete spoustu!

Vzpomínáte si na svá poprvé?

Reklama

Načítám